Obavijesti

Sport

Komentari 29

Oproštaj legende: Posljednja domaća utakmica Fergusona

Oproštaj legende: Posljednja domaća utakmica Fergusona
1

Legendarni trener vodi posljednji put United na Old Traffordu nakon više od 26 godina karijere kao menadžer 'crvenih vragova'. U Manchester dolazi Swansea

VIDEO

Ovo je dan koji će se dugo pamtiti u svijetu nogometa, a posebno na Old Traffordu. Ne zbog činjenice da će United dobiti pehar za naslov prvaka i ceremonije osvajanja 20. naslova prvaka Engleske nego zbog činjenice da nakon više od 26 godina Sir Alex Ferguson odlazi s klupe Manchester Uniteda. Čovjek koji je obilježio jednu veliku eru u britanskom, ali i svjetskom nogometu vodit će danas u 17 sati posljednji put u domaćoj utakmici svoj voljeni klub. Kakav li će to susret biti...

Osim što bi igrači mogli igrati za svog šefa i odati mu priznanje da još jednom kao pobjednik uzdignutih ruku i sa žvakaćom gumom u ustima ode u mirovinu, igrat će se i za navijače kao i za podizanje trofeja koji im dolazi u ruke. Oba sastava su bez ikakvog pritiska i ako odigraju na najvišem nivou čeka nas sjajna predstava, a to očekuje i Sir Alex Ferguson.

- Veselim se podizanju trofeja kao kapetan, to je uistinu sjajan osjećaj. No trofej je zapravo rezultat svih nas, cijele momčadi. Svi smo ga podjednako zaslužili, nitko nije dao manje ili više, nego svi jednako i to jako puno. Poseban je ovo osjećaj, ponavljam, podići trofej najboljeg u ligi - izjavio je kapetan Uniteda Nemanja Vidić.

- I danas kao i uvijek idemo po pobjedu. Razlike nema. Momčad je spremna i pokušat ćemo doći do nova tri boda te tako uveličati proslavu osvajanja 20. titule prvaka - kratko je prokomentirao današnji susret veteran Scholes koji također odlazi u mirovinu na kraju sezone.

Mnogi su odali priznanje Fergusonu odmah po objavi kako odlazi na kraju sezone, javljali su se redom bivši igrači Uniteda, ali i veliki trenerski rivali poput Mourinha i Wengera koji su puni hvale za velikog Škota. Kako god bilo, Ferguson će i danas biti na starom mjestu s istom idejom, a to je pobjeda i samo pobjeda.

Škot ne može računati na Rafaela koji je zaradio crveni karton zbog udaranja Davida Luiza, kao i bez Younga i Fletchera koji su ozlijeđeni. Rooney je zatražio da ga klub proda, što je United zasad odbio i moguće je da danas neće dobiti priliku na utakmici.

Swansea dolazi u specifičnom trenutku na Old Trafford i ako ne budu najbolji što mogu, jednostavno bi ih United ponesen silnim emocijama mogao pregaziti. 'Labudovi' su u u padu forme, o tome smo već pisali jer nakon osvajanja Liga kupa nisu postigli baš pretjerano zapažene rezultate u prvenstvu. Trenutno su deveti i plan im je ostati u top deset momčadi lige, a Laudrupov plan je osvojiti još koji bod te tako preskočiti Rodgersov rekord dok je vodio klub iz južnog Walesa.

- Znamo što nas čeka na Old Traffordu. Ne idemo tamo na izlet iako treba odati priznanje Fergusonu za sve što je učinio u nogometu. Za nas je ovo dvoboj kao i svaki drugi u kojem nam je cilj pobijediti i doći do brojke od 50-ak bodova - izjavio je menadžer Laudrup uoči odlaska na gostovanje u Manchester.

Ove sezone već su pokazali da se mogu nositi s Manchesterom, kad su odigrali 1-1 kod kuće, a čak su u toj utakmici bili i malo bolja momčad na terenu, no nisu iskoristili sve prilike. Sad će biti druga priča. U momčadi im nema prvog strijelca i najboljeg igrača Michua, a nema niti prvog golmana Vorma.

  • Premiership, 37. kolo: Manchester United - Swansea, 17.00

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići