Sport

Komentari 15

Oproštaj od najstarijeg navijača Dinama: Boysi ga ispratili uz bakljadu i Dinamovu himnu

Oproštaj od najstarijeg navijača Dinama: Boysi ga ispratili uz bakljadu i Dinamovu himnu

Franjo Krakan (89) najstariji je navijač Dinama koji je s Bad Blue Boysima bio na brojnim utakmicama najdražeg mu kluba, a preminuo je prošlog četvrtka. Pokopan je na Mirogoju

Dovoljno je bilo samo reći 'Deda Franjo'. Svaki Boys i navijač Dinama znao je o kome je riječ.

Franjo Krakan (89) najstariji je navijač Dinama koji je s Bad Blue Boysima bio na brojnim utakmicama najdražeg mu kluba. Zbog svoje volje, energije i ljubavi prema 'modrima' uživao je poseban status.

Nije propuštao ni hrvatsku reprezentaciju koju je pratio još od 1990. godine i prve utakmice sa SAD-om, prošao je brojna putovanja i gostovanja, no nažalost, njegovo životno putovanje završilo je prošlog četvrtka. 

Vijest o njegovoj smrti rastužila je brojne navijače Dinama koji su ga cijenili i poštovali zbog njegove ljubavi i svega onoga što je napravio za najdraži klub. Upravo zbog toga su ga dostojanstveno i ispratili.

Posljednji oproštaj od legendarnog Franje bio je u srijedu u deset sati na groblju na Mirogoju, a od njega su se oprostili obitelj, rodbina, prijatelji i velika plava obitelj. Bio je pojam navijaštva pa su ga na posljednji počinak ispratili brojni navijači Dinama uz bakljadu i Dinamovu himnu 'Sveto ime Dinamo' koju je izveo sastav Pianissimo u izvedbi u kojoj je još sigurno niste čuli. 

Otišao je onako kako je živio cijeli život. Uz svoj Dinamo...

Najčitaniji članci