Obavijesti

Sport

Komentari 6

Oproštaj od Stevea Montadora uz poraz od latvijskog Dinama

Oproštaj od Stevea Montadora uz poraz od latvijskog Dinama
7

Medveščak je izgubio u pretposljednjoj utakmici KHL-a od Dinama iz Rige 3-1. Ispred Doma sportova gledatelji su palili svijeće za preminulog Stevea Montadora

VIDEO

Medveščak se oprostio od Stevea Montadora golom, ali i porazom od Dinama iz Rige u Domu sportova 3-1. Utakmica u čast prerano preminulog kanadskog hokejaša bila je pretposljednja u ovoj sezoni KHL-a za zagrebačke "medvjede", ujedno i njihov sedmi uzastopni poraz u tom natjecanju.

Latvijski klub praktički je sve riješio nakon samo 12 minuta igre kad je na semaforu stajalo 3-0 za goste. Strijelci su bili Kaspars Saulietis u šestoj, Linus Videll u sedmoj te Milan Jurčina u 12. minuti. Na vratima je u tim trenucima stajao mladi golman Mate Tomljenović kojemu je to bio debi za seniore. Nakon toga trener Doug Shedden izvadio ga je iz igre i stavio Heetera.

- Planirao sam ga držati u igri svih 60 minuta, no kad je primio tri gola u prvoj trećini, morao sam ga izvaditi. Nije on kriv, igrači su ga trebali više pokrivati, pomagati mu i blokirati udarce, ali to nisu činili. Nisam želio da se mi ni on rezultatski osramotimo, zato sam ga izvukao - rekao je trener, a uzbuđeni Tomljenović dodao:

- Jučer mi je trener rekao da ću igrati i super sam se osjećao. Šteta za ta tri gola... Nitko mi ne bi prije tri-četiri godine vjerovao da sam mu rekao da ću braniti za Medveščak, klub iz svog rodnog grada, u drugoj najjačoj ligi na svijetu.

Krajem druge trećine gol u čast Montadora, bivšeg igrača zagrebačkog kluba, postigao je Edwin Hedberg na asistenciju Williama Billa Thomasa.

Gledatelji su uoči utakmice palili svijeće ispred Montadorove statue postavljene ispred Ledene dvorane, a mogli su se i upisati u knjigu žalosti. Jedan od njih bio je i osmogodišnji dječak koji je zahvalio Steveu na čestitki za rođendan.

Ovim porazom Medveščak je ostao na 67 bodova, deset manje od Vitjaza i Dinama te osam više od Slovana iz Bratislave koji ima utakmicu manje. Sezonu će zaključiti na 13. mjestu zapadne konferencije te šestom mjestu divizije Bobrov. Posljednja utakmica druge sezone "medvjeda" u KHL-u protiv Jokerita iz Helsinkija na rasporedu je u nedjelju u 18 sati, također u Zagrebu.

KHL, 59. kolo:

  • Medveščak - Dinamo Riga 1-3 (0-3, 1-0, 0-0)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'