Obavijesti

Sport

Komentari 5

Oproštaj velikana: Posljednji su put zaigrali Vori i braća Valčić

Oproštaj velikana: Posljednji su put zaigrali Vori i braća Valčić
10

U posljednjoj utakmici rukometne sezone PPD Zagreb pobijedio je Nexe 34-27. U igračku mirovinu otišla su tri igrača, a još trojica odlaze u druge klubove. Na klupu stiže Lino Červar...

VIDEO

U kultnoj Kutiji šibica, u jednoj od oaza zagrebačke sportske romantike, bila je ovo večer za oproštaje. U podnožju dvorane krčkao se roštilj, kao pozdrav jednoj neobičnoj sezone, a dolje na parketu trojica rukometaša igrala su svoje posljednje minute. PPD Zagrebu u goste je došao Nexe, u rezultatski nevažnoj utakmici, ali njima trojici će ovih 60 minuta ostati u sjećanju kao konačni zbogom igračkoj karijeri.

Posljednji put publici je kao igrač mahnuo Igor Vori, čovjek koji se prometnuo u instituciju hrvatskog rukometa, klupsku legendu. Suze su se, naravno, skrivale u kutu oka.

- Mogao bih puno pričati o svemu što sam prošao, ali reći ću samo jedno veliko hvala svima. Obitelji, navijačima... I vidimo se u nekoj drugoj priči! - emotivno je poručio Vori.

Velika karijera prožeta uspjesima, medaljama i trofejima s klubovima i reprezentacijom je i iza Tončija Valčića, nekad opasnog šutera koji je u mirovinu otišao kao magistar obrane. I koji će za par dana navršiti 40 godina... 

- Nema veće sreće nego ovako završiti karijeru, sa svojim bratom i jednim Igorom Vorijem. Presretan sam i ponosan na sve ove godine, na sve što sam pokazivao u klubovima i reprezentaciji. Hvala svim suigračima, trenerima i navijačima... Malo mi je možda žao što nisam zabijao više golova zadnjih godina, ali kao obrambeni igrač sam i počeo karijeru, red je bio da je tako i završim. A ni rame nije dalo - kazao je Tonči.

Otišao je u mirovinu i njegov šest godina mlađi brat Josip, zvani Joso, zet Zorana Gopca, ali i dečko koji je s godinama izrastao u jako dobrog, uvijek korisnog klupskog igrača, dovoljno dobrog da uvijek pleše negdje na rubu reprezentativnog društva.

- Teško je bilo odigrati ovu zadnju utakmicu, jako emotivno. Sinoć nisam mogao ni spavati, vrtio sam se u krevetu i razmišljao o svemu, nekoliko puta pomislio da se možda predomislim, ha, ha... Ali to je normalno, čak i tijekom utakmice mi je prošlo kroz glavu da mi se još igra. Ipak, mislim da sam dobro odlučio. Lijep je ovo događaj, pogotovo jer smo se brat i ja oprostili zajedno - rekao je treći Zagrebov umirovljenik.

Dodaju li se tim umirovljenjima i odlasci Domagoja Pavlovića, Davida Miklavčiča i Dobrivoja Markovića, još trojice igrača koji su se ove večeri oprostili od PPD Zagreba, jasno je da klub koji je upravo osvojio svoj 27. naslov prvaka države otvara novo poglavlje.

- Sljedeće sezone naša će momčad biti mlađa, brža, poletnija - najavio je generalni menadžer Božidar Jović, usput otkrivši i planove za poziciju trenera.

- Mi s Linom Červarom imamo dogovor da nakon ovih dviju kvalifikacijskih utakmica protiv Crne Gore sjednemo i definitivno se dogovorimo. Vjerujem i nadam se da će on biti naš trener sljedeće sezone. U stožeru će mu sigurno biti Tonči Valčić, a nama u kancelarijama pomoći će Joso Valčić, koji već tri tjedna obnaša funkciju sportskog direktora - kazao je Jović.

Dakle, Zlatko Saračević, trener koji je izvukao sezonu, čovjek koji je najzaslužniji za činjenicu što u klubu mogu reći "sezona je bila turbulentna, ali ostvarili smo sve ciljeve", na kraju je izvisio. Zbog licencije ili nekog drugog razloga, na kraju nije ni važno. Postoji opcija da i Sarač ostane u klubu, u ulozi pomoćnika Line Červara, što je donedavno bio i u reprezentaciji.

Roster je, tvrde u klubu, formiran - dolaze lijevo krilo Mandić, lijevi vanjski Potočnik, srednji Jotić i Vistorop, desni vanjski Potić i pivot Burić - ali jednog se igrača i dalje čeka.

- Halil Jaganjac još nije otpao. Razgovarali smo s njegovim bratom, ujedno i menadžerom, znamo da i Halil ima veliku želju doći u Zagreb, ali zasad se nismo uspjeli sve dogovoriti s čelnicima Metalurga. Vjerujem da ćemo kroz desetak dana znati više i o tome - istaknuo je Božo Jović.

Večer oproštaja bila zapravo samo početak neke nove ere. A ovu je Sarač završio majstorski, sa sedmorkom od igrača koji odlaze - na krilima Marković i Miklavčič, na crti Vori, na vanjskim pozicijama Tonči Valčić, Pavlović i Josip Valčić. Zadnji gol zabio je, pogađate, Tonči Valčić. I protivnici su se maknuli, golman pomogao, samo da Tonči zabije i posljednji put... Sretno u penziji, momci!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica