Obavijesti

Sport

Komentari 10

Optužila bivšeg vicepremijera Kine za silovanje pa - nestala: Tenisačici se izgubio svaki trag

Optužila bivšeg vicepremijera Kine za silovanje pa - nestala: Tenisačici se izgubio svaki trag

Kineska tenisačica i nekadašnja osvajačica Wimbledona Shuai Peng nedavno je optužila za silovanje moćnog kineskog dužnosnika, no nakon objave joj se gubi svaki trag. Mnogi se pitaju gdje je nestala Peng

VIDEO

Tog poslijepodneva sam ga odbila i nisam mogla prestati plakati. Od straha i konfuzije na kraju sam popustila i imali smo seksualni odnos. Silovao me je. Zhangova supruga sve je znala i čuvala stražu ispred vrata, napisala je nedavno na društvenoj mreži Weibo kineska tenisačica Shuai Peng (35) koja je bivšeg kineskog vicepremijera Zhanga Gaolija optužila za silovanje.

Pokretanje videa...

Novak Đoković i Donna Vekić na konceru Gibbonnija na Adria Touru 03:42

Objava je izbrisana nakon dvadesetak minuta, a Peng se od tada gubi svaki trag. U Kini vlada potpuna tišina, vlast kao da je sve zataškala, a njezino ime zabranjena je tema u tamošnjoj javnosti i nitko ne zna zašto je misteriozno nestala. WTA i tenisačice apeliraju i traže od međunarodnih organizacija da istraže cijeli slučaj.

FILE PHOTO: Tennis - Australian Open - First Round

- Želimo da se njezine tvrdnje istraže u potpunosti, pošteno, transparentno i bez cenzure. Naš prioritet je zdravlje i sigurnost tenisačica. Želimo znati što je bilo s njom - rekao je predsjednika WTA-a Steve Simon. 

Kineski teniski savez nije se oglasio povodom njezina nestanka. Na spomen njezinog imena nitko ništa ne zna i nastane komešanje u tamošnjoj javnosti, a ako na kineskoj društvenoj mreži Weibo, gdje je Peng i objavila svoje potresno svjedočanstvo, pokušate pretražiti bilo što u vezi nje, rezultata nema. Štoviše, kada pokušate objaviti imena 'Shuai Peng i Zhang Gaoli' izbaci upozorenje kako objava krši zakone i pravila te društvene mreže. 

Sve je postalo itekako sumnjivo, a reagirala je i proslavljena američka tenisačica Chris Evert. 

- Poznajem Peng od njezine 14. godine; svi bismo trebali biti zabrinuti. Ovo je ozbiljno, gdje je ona? Je li na sigurnom? Svaka informacija bi bila cijenjena - napisala je Evert koja je na Twitteru pokrenula hashtag 'where is Peng Shuai'. 

Zhang Gaoli bio je zamjenik predsjednika Vlade između 2013. i 2018. godine, a smatra se jednim od najmoćnijih ljudi u Kini i bliskim prijateljem aktualnog premijera Lija Keqianga. Peng je objavila kako je njihova veza trajala tri godine. No, dokaze nema. 

- Nemam dokaze i bilo ih je nemoguće napraviti. Nema audio ili video zapisa, samo moje iskrivljeno, ali vrlo stvarno iskustvo.

Peng je danas 191. tenisačica svijeta u singlu, a najbolji plasman bila joj je 14. pozicija. Ipak, najveći uspjeh u teniskoj karijeri napravila je u parovima. Godine 2013. osvojila je Wimbledon te godinu dana kasnije i Roland Garros. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani