Sport

Komentari 55

Oreščanin je već jednom izbacio Hajduk iz Europe. Može li opet?

Oreščanin je već jednom izbacio Hajduk iz Europe. Može li opet?

Na putu Hajduka prema Europi stoji Gorica a na njenoj klupi Siniša Oreščanin, trener koji je vodio Hajduk prije dvije sezone kada su ispali od malteške Gzire u prvom pretkolu Europske lige.

Tri su prvenstvena kola ostala do kraja sezone i ako Hajduk planira dohvatiti mjesto koje vodi u Europu, mora nastaviti pobjeđivati. Uoči zadnja tri kola Rijeka im bježi za jedan bod, a Gorica čak osam, no iako hvatanje Gorice izgleda kao nemoguća misija, činjenica je da oni do kraja sezone igraju s prvakom Dinamom, Rijekom kojoj bodovi također trebaju za Europu, a sutra dolaze u Split. Pobjeda Hajduka u toj utakmici je imperativ, ali i Gorica zna da bodom na Poljudu može riješiti plasman u Europu. Važnosti utakmice svjestan je i trener Tramezzani, koji ima velikih problema sa sastavom, pogotovo u zadnjoj liniji u kojoj mu nedostaju Simić i Mujakić, a nastup Dimitrova je pod velikim znakom pitanja.

- S nama je ovih dana dosta trenirao i Vicko Ševelj te je spreman ako sutra bude trebao zaigrati. U ovom trenutku smo bez Simića zbog suspenzije i Mujakića koji je odsutan duže vrijeme, a ne trenira niti Dimitrov. Pred nama su tri važne utakmice, možemo reći i najvažnije. Jasno je da smo glavom 100% u utakmici s Goricom. Ta utakmica nema prošlost niti budućnost, ona je naša sadašnjost – kaže Tramezzani.

Na strani Hajduka nije ni statistika, u zadnje dvije sezone Gorica je izbacivala Hajduka iz Kupa, a u 13 međusobnih ogleda od ulaska Gorice u ligu, Hajduk je slavio svega dva puta. No Hajduk je u dobroj formi.

- Mislim da je u redu pohvaliti momke za sve ono što su napravili. Sezona je bila duga i vrlo teška. Ja sam tu oko četiri mjeseca i mi u kontinuitetu lovimo, lovimo, lovimo, lovimo… Dobro smo pripremljeni, znamo što nam je raditi i na što moramo pripaziti u ovom susretu. Znamo dobro što treba uraditi na travnjaku i svjesni smo da krajnji ishod može biti poraz, remi ili pobjeda, ali ja sam uvjeren da će krajnji ishod uglavnom ovisiti o nama. Mi smo ti koji imamo veliku priliku koju treba iskoristiti i uvjeren sam da će sutra biti jako dobri. Vidim koliko željno igrači iščekuju ovaj susret i jedva čekaju početak i prvi sučev zvižduk.

Hajduk i Dinamo na Poljudu igraju četvrti i posljednji derbi sezone

- Kao što sam i ranije govorio, stekli smo naviku i prilagodili se u mentalnom pogledu kako ući u ovu važnu etapu prvenstva. Uvijek govorim da kad igraš često i igrači to više vole od učestalog treniranja. To je normalno i prirodno. Utakmica je ta koja ti daje pozitivne inpute, entuzijazam, emociju i jedva je čekaš odigrati. I s te točke gledišta, momci su pokazali kako su u stanju brzo se rekuperati, uvijek biti fokusirani. Sad smo u situaciji gdje su nam preostale još tri utakmice i pet treninga do završetka sezone. Želimo je završiti na najbolji mogući, a s dobrom mentalnom pripremom mogu se riješiti sve te sitne poteškoće poput umora i izostanka treninga.

Najčitaniji članci