Obavijesti

Sport

Komentari 26

Oreščanin: Nije me strah, ne želim komentirati 'pršut party'

Oreščanin: Nije me strah, ne želim komentirati 'pršut party'
3

Nije me strah, imam puno povjerenje u naše mlade igrače. Još je 18 kola nakon toga, puno je bodova u igri. Dinamo nam je dobar test da vidimo gdje smo i što smo, kada su u pitanju igrači, rekao je Oreščanin...

VIDEO

Ne osjećam pritisak, tu sam već dvije godine, imam Drugu ligu iza sebe i utakmice s Dinamom. Možda se nekome ne čini, ali to je isto seniorski nogomet. I ne osjećam neku posebnu tremu i uzbuđenje, rekao je trener Hajduka Siniša Oreščanin uoči utakmice protiv Dinama.

Siniša Oreščanin preuzeo je splitski klub prije nešto više od dva tjedna, a iza njega su tri utakmice. Uspješno je novi trener "bilih" apsolvirao Istru i Rudeš, ali i ispao iz kupa od Osijeka. Oreščanina u nedjelju čeka prvo sudjelovanje u najvećem hrvatskom derbiju.

Pokretanje videa...

01:11

Koliko će biti moguće nadigravati se protiv Dinama u ovom odnosu snaga?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mi ćemo pokušati, naravno da se pita nešto i protivnika. Mi radimo cijeli tjedan na adaptacijama na ono što nas očekuje na utakmici, i vjerujem da će to biti dobra utakmica. Ne bih se osvrtao na izostanke. Koga nema bez njega se mora i može, mi isprobavamo razne profile igrača, i pokušati ćemo napraviti da se to ne vidi. Dinamo računa na pobjedu, imaju jako širok kadar i neće imati problema ako izmijene momčad - rekao je Oreščanin, koji se pred novinarima pojavio s ozljedom na arkadi iznad lijevog oka koju je zaradio, kako kaže, igrajući nogotenis.

Kako komentirate 'pršut party' vaših igrača?

- Klub se očitovao i iznio službeni stav, razgovarao sam s igračima nešto malo na tu temu, ali ovaj tjedan je fokus na Dinamu i nakon toga ćemo opet razgovarati na tu temu - rekao je kratko Oreščanin o skandalu u kojem su sudjelovali Andre Fomitschow, Stipe Vučur i Steliano Filip.

Kakav se osjećate pred pred veliki derbi?

Nisam još izašao na teren, ali vjerujem da ću imati dobar osjećaj. Vidjeli smo neke stvari u igri protivnika, kako mi to možemo osjetiti.... U toku tjedna smo dosta razgovarali, ali vjerojatno ćemo zadržati istu formaciju kao u prethodnim utakmicama.

Prvoj momčadi se na raspolaganje nakon dva mjeseca stavio Gambijac Hamza Barry, koji će sigurno biti od velike pomoći Oreščaninu ako bude zaigrao.

- O njemu imam jako pozitivno mišljenje, razgovaramo puno, on je onako, taman tu negdje, na granici spremnosti, još ćemo probati doći do najboljeg rješenja - rekao je Oreščanin pa spomenuo mlade igrače od kojih puno očekuje u budućnosti.

- Nije me strah, imam puno povjerenje u naše mlade igrače, to je jedna dobar test za dalje. Još je 18 kola nakon toga, puno je bodova u igri. Ovo nam je dobar test da vidimo gdje smo i što smo, i kad su u pitanju igrači. Ona će biti dobro ogledalo kako dalje, kako se ušuljati u borbu za Europu - rekao je trener "bilih".

Oreščanin nije htio odgovoriti na pitanje po što idu u nedjeljnoj utakmici, kao i na pitanje tko će biti kapetan. Hajduk je imao posljednjih mjeseci kapetansku trakavicu, a prema svemu sudeći, momčad bi i ovaj put na travnjaku trebao predvoditi Josip Juranović.

Utakmica između Dinama i Hajduka igra se u nedjelju na Maksimiru u 15 sati, a očekuje se velik broj Dinamovih navijača. Modri na tablici imaju čak 19 bodova više od Splićana.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener