Obavijesti

Sport

Komentari 16

Oreščanin: Palaversa se treba resetirati, propustit će Istru...

Oreščanin: Palaversa se treba resetirati, propustit će Istru...
1

Palaversa vam je omiljena tema. Sami ste svjesni da je Ante imao tri utakmice u osam dana. Bio sam u Sinju prvu utakmicu... Ispričavam se za prošlu presicu, gdje sam stao zaštitnički iza Ante, rekao je Oreščanin

VIDEO

Nakon tjedan dana pauze, Hajduk će četiri dana prije vječnog derbija protiv Dinama na Poljudu ugostiti Istru koja se bori za ostanak. Siniša Oreščanin opisao je kako se momčad osjeća, a tema presice opet je bio Ante Palaversa..

- Iskoristili smo pauzu radno, imali smo prošli tjedan mir, bila je baš dobra i radna atmosfera i etika na treningu. Zadnja tri dana su nam se priključili i reprezentativci i pripremamo se za Istru. Utakmica je vrlo bitna u smislu da jedan ciklus završimo pozitivno. Mislimo da nas čeka vrlo zahtjevna utakmica. Znam da zvuči kao floskula, no zaista tako mislim. Istra ima vrlo dobar napadački potencijal i po kvaliteti kadra ne zaslužuje mjesto na kojemu je sada. Imali su unutarnjih problema, mijenjali trenere, ali generalna slika Istre je da ima dobar potencijal i da nas očekuje baš zahtjevna utakmica - rekao je Oreščanin. 

Istra je ove sezone promijenila četiri trenera, a kao požarno rješenje doveden je Igor Cvitanović kojem je glavni cilj osigurati ostanak. No težak je zadatak pred legendom Dinama jer osmi Inter bježi sedam bodova, a Puljani za pobjedu ne znaju od 27. siječnja.

- Moje osobno iskustvo je da to jest specifičan i opasan tjedan jer igrači dolaze ispražnjeni iz reprezentacije, tako da ćemo ova dva dana iskoristiti za razgovore - rekao je Six. Samo četiri dana poslije Istre Solićani igraju protiv Dinama, no Oreščanin je zabranio da se priča o tome.

Dinamo je zabranjena tema

- U svlačionici je Dinamo zabranjena tema, i igračima i meni Istra je vrlo bitna u borbi za Europu. Ima tu svega, mi razmišljamo o igračima koji imaju dva žuta kartona. Normalan način funkcioniranja je da ideš dan po dan. Ne čuvamo nikoga, ne čistimo se jer bi bilo ubojstvo da netko dobije treći žuti za Dinamo.

Hamza Barry trebao bi napokon zaigrati nakon oporavka od ozljede, Tudor i Svatok neće igrati, a onda je na repertoar stigla omiljena tema, Ante Palaversa.

- Palaversa vam je omiljena tema. Sami ste svjesni da je Ante imao tri utakmice u osam dana. Bio sam u Sinju prvu utakmicu... Ispričavam se za prošlu presicu, gdje sam stao zaštitnički iza Ante. On zaslužuje da se mirno razvija, svima nas je svojim karakterom zadužio da se u mirnijoj atmosferi razvija. Razgovarali smo, on neće biti u kadru za Istru, treba se resetirati. Ivanovski će biti u kadru - rekao je Oreščanin i sve iznenadio. 

Posebno u oči je svima upalo to što je Palaversa u posljednjih šest utakmica samo jednu odigrao do kraja, a u ostalima je izlazio poslije 60. minute. Razlog je naravno novac.

Palaversi u ugovoru sa Cityjem stoji klauzula da Hajduk svaki put kada on odigra barem sat vremena dobije - 45 tisuća eura! Za godinu i pol dana Hajduk će, ako Palaversa u svakoj utakmici odigra po 60 minuta, dobiti bonus od milijun i pol eura. Tako će se zaokružiti ukupna zarada od Palaversinog transfera na šest milijuna.

- Začudilo me što se Bradarić spominje za A reprezentaciju, ako bi se radilo o viziji i planu kako bi se trebao razvijati mladi igrač, onda bi trebao najprije u U21 reprezentaciji igrati tu poziciju lijevog beka. Tu je i Sosa, možda njih dvojica mogu kombinirati. Polako, prvo preskoči rijeku pa se rugaj krokodilu, sve to ima svoje vrijeme vrijeme i mjesto - zaključio je Oreščanin.

Utakmica protiv Istre 1961 igra se u subotu u 19 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...
VIDEO Mbappea pitali tko će proći u finale, Bayern ili Real. Njegova reakcija je postala hit
LJUTITI FRANCUZ

VIDEO Mbappea pitali tko će proći u finale, Bayern ili Real. Njegova reakcija je postala hit

Od sljedeće sezone trebao bi nositi dres Reala i s kraljevskim klubom pokušati osvojiti svoj prvi uhati trofej, ali sinoć mu nije bilo ni do čega pa čak ni do razgovora o budućem klubu