Obavijesti

Sport

Komentari 30

'Organizatori utakmice u Varaždinu neka se srame'

'Organizatori utakmice u Varaždinu neka se srame'
1

Ratomir Dujković, izbornik srpske reprezentacije U-21, požalio se na tretman u Varaždinu, u kojem su navijači ružno vrijeđali njegove igrače

VIDEO

Mlada hrvatska reprezentacija nadigrala je Srbiju, pobijedila 3-1 i najavila da hrvatski nogomet ima budućnost. Istovremen, neki su igrači mlade srpske momčadi govorili o Hrvatskoj kao "prosječnoj momčadi, ništa posebno". Na istom su tragu i mediji, i njima je Hrvatska "samo solidna".
- Iskreno, nije me sram zbog poraza u Hrvatskoj. Razumijem da su naši dvoboji s Hrvatima, nakon onog nesretnog rata, puno više od same igre, ali nogomet je sastavljen od pobjeda i poraza - rekao je srpski izbornik Ratomir Dujković. A kad već o nogometu nakon ove utakmice ne mogu pričati, srpska javnost žestoko se obrušila na ponašanje navijača.
- Organizatore utakmice trebalo bi biti sram, dozvolili su da se na tribinama varaždinskog stadiona čuju slogani "Srbe na vrbe" i "Ubij Srbina". Neću ih pravdati zbog igre, ali koliko god da ste jak karakter, takvi povici moraju utjecati na vas. Međutim, oni su na početku karijere, profesionalno igraju nogomet u inozemstvu i moraju shvatiti da je nogomet muška igra, moraju se znati oduprijeti pritiscima - ispričao je Dujković, koji očito ne pamti kako su hrvatski klubovi prolazili na gostovanjima u Srbiji. Najčešće nisu bili samo vrijeđani, već i gađani, pljuvani... Ali to se očito lako zaboravlja, sve one scene iz Pionira primjerice.
Naravno, suludo bi bilo reći da su svi ti povici s varaždinskih tribina normalni i prihvatljivi. Daleko od toga, oni u sebi nose veliku dozu mržnje, čak i fašizma. Ali suludo je i danima plakati zbog vrijeđanja s tribinama kada znaš da je u tvom 'dvorištu' situaciju barem nekoliko puta gora. Vrijeđanja igrača Cibone, Zadra, ranije i Dinama, pa i nogometnih reprezentativaca, uobičajen je dekor na srpskim stadionima. Nažalost, i s ove strane granice događaju se slične stvari.
U cijelu sliku pripada i onaj navodni napad na direktora mlađih kategorija u srpskom savezu, Milovana Đorića. Prvo je prijavio napad huligana, žalio se da je pretučen, da bi uskoro promijenio ploču i izjavio da ga nitko nije udario. Spasio ga je netko od domaćih ljudi, pred naletom 15-godišnjih huligančića sakrio ga je u obližnju trgovinu.
- Bilo ih je desetak, ali nisu me uspjeli istući. Prišla su mi dvojica i vikala: "Četniče, skidaj jaknu". Uspio sam se istrgnuti i otići u trgovinu, odakle sam nazvao policiju, koja je stigla brzo i krajnje profesionalno odradilo svoj posao - rekao je Đorić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače