Obavijesti

Sport

Komentari 138

Oršić je potpisao novi ugovor: 'Da, htio sam otići u Englesku! Ali onda sam shvatio poruku...'

Oršić je potpisao novi ugovor: 'Da, htio sam otići u Englesku! Ali onda sam shvatio poruku...'

Osjetio sam nešto što ni u najljepšim snovima nisam mogao očekivati, rekao je Oršić, koji je u posljednji tren odustao od transfera u Burnley. Produžio je ugovor do ljeta 2026.

VIDEO

Mislav Oršić (29) potpisao je novi ugovor s Dinamom! Jedan od najboljih igrača modrog kluba, koji je lani u veljači produžio ugovor do ljeta 2025., produljio je ostanak u Maksimiru, kako doznajemo, za još godinu dana, do kraja sezone 2025/26. Napadača su nagradili jer je prošli tjedan odbio otići u Premiership.

POGLEDAJTE VIDEO: Oršić nakon gola West Hamu

Pokretanje videa...

Mislav Oršić nakon West Hama 03:37

- Današnji dan poseban je trenutak za mene. To je potvrda svega što sam pružio klubu u protekle tri i pol godine. Kroz nekoliko posljednjih dana osjetio sam nešto što ni u najljepšim snovima nisam mogao očekivati, takvu želju ljudi u klubu kao i navijača da ostanem u Dinamu, u klubu za koji navijam od svog rođenja. Od srca im svima zahvaljujem na tome - kazao je Oršić za službenu stranicu Dinama.

Burnley je bio zainteresiran, nudio je osam milijuna eura, ali preko noći su navijači Dinama pokrenuli kampanju za ostanak na društvenim mrežama, a ispred kuće osvanula je poruka "Nemoj ići od nas, okolo svuda je tama".

UEFA Europska liga, KRC Genk - GNK Dinamo

- Isto tako, moram se osvrnuti na ponudu Burnleyja. Ne mogu sakriti niti želim demantirati moju želju za prelaskom u engleski klub. Premier liga je vrh ligaškog nadmetanja u svijetu. Bio sam spreman dati sve od sebe da pokušam pomoći Burnleyju da i sljedeće godine igra Premier ligu. Tko god je igrao nogomet ili je aktivan navijač i pratitelj nogometa, razumije o čemu pričam - kazao je Oršić.

A onda se predomislio.

- Ipak, sportski razlog i stavljanje šlaga na tortu moje karijere željom kluba da ostanem i donesenom odlukom razumio sam i shvatio poruku meni, a i navijačima našeg kluba.

Već u nedjeljnom derbiju protiv Rijeke, dan nakon što je Dinamo objavio kako Oršić ostaje, vidjelo se koliko navijači cijene njegov potez. Dobio je najveće ovacije prilikom predstavljanja momčadi, a sve je zaokružio i golom.

Mislav je za kraj poručio:

- Idemo po naslov! Dat ću sve od sebe do zadnje sekunde boravka u klubu, kao što sam davao do sada. Nogomet i moja karijera su apsolutni primjer da je u nogometu sve moguće, snovi se ispunjavaju ako daješ sve od sebe, bez obzira na prepreke. Nema predaje!

Oršić je u tri i pol godine u Maksimiru, po dolasku iz korejskog Ulsana za milijun eura, zabio 68 golova i 31 put asistirao u 169 nastupa. Postao je hrvatski reprezentativac i izbio na čelo najboljih strijelaca hrvatskih klubova u Uefinim natjecanjima s 21 golom, pet više od prvog pratitelja Miljenka Mumleka, šest više od najboljih Dinamovih eurostrijelaca Slavena Zambate i Igora Cvitanovića. Za povijest koja tu još neće stati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 138
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja