Obavijesti

Sport

Komentari 24

Oršić lovi još Zambatu i Cvitu, ali nitko nije rušio toliko velikih

Oršić lovi još Zambatu i Cvitu, ali nitko nije rušio toliko velikih
8

Zambata i Cvitanović imaju impresivan prosjek golova po utakmici, ali nitko nije zabijao protiv toliko velikih suparnika kao Oršić. I ni jednu utakmicu u kojoj je on zabio gol, Dinamo nije izgubio

VIDEO

Zapravo je Mislav Oršić (27) rekorder mogao postati još u četvrtak. Ali - stativa. Doslovno. I to dvaput.

Bio je blizu, baš kao što je Dinamo bio blizu da postane jedina momčad u povijesti bez primljenoga gola u svih šest utakmica skupine.

Pokretanje videa...

Dinamo zaključio sjajnu europsku jesen 03:48

Dinamo je dijelilo 16 minuta, Oršića nekoliko centimetara. Ali nitko nije previše žalio jer bila je to večer u kojoj je hrvatski prvak spektakularno završio europsku godinu, na koljena je bacio i najveći ruski klub CSKA.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kad je igra cijele momčadi takva, dođu i golovi - skromno će kao i uvijek dečko iz Malešnice, dinamovac u srcu, koji je do Maksimira morao okolnim putem, preko Zaprešića i Južne Koreje, a ušao je među najbolje Dinamove strijelce u europskoj povijesti.

Ispred njega još su samo Slaven Zambata i Igor Cvitanović, velemajstori svoga doba. Koji imaju impresivan učinak od 15 golova u zapravo prilično malo utakmica: Cvita u svega 25, što je prosjek od 0,6 golova po susretu, a Zambi u 35 (0,43 po susretu).

Oršiću je za 13 golova trebalo 37 utakmica (0,35), a po 13 su zabili i Soudani i Sammir, ali u puno više susreta: Alžirac 46 (prosjek 0,28), a hrvatski Brazilac u čak 76 utakmica (prosjek 0,17).

Europa League - Group K - GNK Dinamo Zagreb v CSKA Moscow

I ne samo to, osim Zambate, nitko nije zabijao protiv toliko suparnika iz uglednih liga kao Oršić. Mislav je matirao CSKA, Šahtar, Rosenborg, Plzen, Young Boys... i posebno pamtljivo Atalantu, kada je kući odnio loptu nakon hat-tricka ponajboljoj talijanskoj momčadi i kasnije hitu Lige prvaka.

Ni jednu utakmicu u kojoj je on zabio gol, Dinamo nije izgubio. Tek je s Young Boysom i Šahtarom remizirao. I sve to u samo tri sezone.

Cvitanović je svoj golgeterski učinak protegao kroz pet sezona, najveći protivnici kojima je zabijao bili su Newcastle, Spartak, Steaua, Grasshopper, a svakako najemotivniji bili su golovi Newcastleu u 90. minuti s igračem manje za produžetak i Partizanu. Te je sezone, 1997/98., zabio osam golova, što je klupski rekord jednog strijelca u jednoj sezoni.

Sammir i Soudani nazabijali su se “Liliputancima” u pretkolima, pamte se tek golovi Malmöu (Sammir) i Salzburgu (Soudani), dok su u skupinama matirali samo Villarreal i Brugge (Sammir) i Astru (Soudani).

Oršićevi su golovi raznovrsni, zabijao je ove sezone i spektakularne Hajduku i Varaždinu, ovaj u četvrtak bio mu je prvi europski. Stativa mu je uskratila hat-trick, ali na proljeće ga čekaju još barem dvije utakmice. Ali kako Dinamo igra, vjerujemo da će igrati još četiri, ma možda i šest.

Sezona rekorda? Barem za onaj Oršićev ima još vremena...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi