Obavijesti

Sport

Komentari 163

Oršić odlazi iz Dinama? Burnley je ponudio osam milijuna eura! 'Modri' se i dalje premišljaju

Oršić odlazi iz Dinama? Burnley je ponudio osam milijuna eura! 'Modri' se i dalje premišljaju

Kako doznajemo, Dinamo ne želi prodati Oršića, ali riječ je o novcu koji se ne odbija tako lako. Uostalom, ni sam igrač nije siguran želi li otići u Burnley. Ipak, Englezi tvrde kako je transfer praktički riješen

VIDEO

Englezi su itekako zapamtili desnicu Mislava Oršića (29). Toliko da im se vrlo vjerojatno pojavljivao i u noćnim morama. Prošle sezone utrpao je tri gola Tottenhamu i izbacio ga iz Europske lige, a ove sezone zabio je golčinu za pamćenje protiv West Hama i donio Dinamu prolazak u šesnaestinu finala. 

Pokretanje videa...

Mislav Oršić nakon West Hama 03:37

Uskoro bi mogao nastaviti trpati engleskim klubovima, ali ovaj put ne u Dinamovu dresu. Na veliku žalost navijača hrvatskog prvaka. 

Engleski Burnley već neko vrijeme želi hrvatskog reprezentativca, a kako doznajemo, sad je povukao prvi potez. U Maksimirsku 128 je stigla i službena ponuda od osam milijuna eura! 

Rijeka i Dinamo sastali se u 15. kolu HT Prve lige

Burnley je na samom dnu Premier lige s tek 12 bodova u 18 utakmica. Ima jednu pobjedu, devet remija i osam poraza, a zabio je tek 16 golova. Ako želi ostati u prvoligaškom društvu, mora se pojačati, a svog spasitelja vidi u Mislavu Oršiću.

Dinamu nije sila prodavati. Uostalom, bilo bi pogubno prodati ponajboljeg igrača samo nekoliko dana uoči nastavka HNL-a, a uz to ih čeka i dvomeč protiv Seville u šesnaestini finala Europske lige. 'Modri' za njega pravu zamjenu nemaju, ali i sami su svjesni da je ovo ponuda koja se ne odbija. Na račun bi sjelo osam milijuna eura, ozbiljan novac kojim bi pokrili veliki dio troškova ili čak iskoristili za dolazak nekog kapitalca. I upravo zbog toga Dinamo se nećka.

Mislav Oršić hat-trickom srušio veliki Tottenham

S druge strane, obzirom na godine, Oršiću je ovo možda i posljednji vlak za odlazak u Ligu petice. Igrao bi protiv najboljih svjetskih klubova i najboljih svjetskih igrača, ali dvosjekli mač je činjenica da bi Burnley ove sezone mogao ispasti u Championship. U takvim okolnostima teško bi pronašao neki ozbiljniji angažman u budućnosti.

Svjestan je i sam toga, ali prilika za odlazak u premierligaški klub nudi se jednom u životu. Dočekali bi ga sjajni uvjeti za rad, odlična plaća, ali davljenik kojeg bi upravo on morao izvaditi iz crne rupe. Iz kluba koji se bori za titule u klub kojem je cilj ostanak u ligi. Pitanje je kako bi se snašao pod takvim pritiskom.

I on se također premišlja. U Dinamu je osvojio sve što se može, igrao četvrtfinale Europske lige i željan je izazova. No, je li Burnley ipak dobar izbor?

Europa League - Round of 16 Second Leg - Dinamo Zagreb v Tottenham Hotspur

Dakle, još ništa nije dogovoreno. Prema našim saznanjima, Dinamo nije prihvatio ponudu, ali Englezi tvrde drugačije. 

- Još se trebaju dogovoriti oko odštete, ali osjećaj je da bi se transfer mogao realizirati za dan, dva. Trener Sean Dyche ga želi u svojoj ekipi. Čini se da je dogovor blizu. Napravljeno je nekoliko pozitivnih koraka prema mojim izvorima. Bliži se kraj prijelaznog roka. Pregovori traju, Burnley prati Oršića i izuzetno ga cijeni. Vidjeli su što može i protiv engleskih klubova, Tottenhama i West Hama kojima je zabijao u Europi - rekao je za HRT novinar The Athletica Andy Jones.

Europa League - Round of 16 First Leg - Tottenham Hotspur v GNK Dinamo Zagreb

Hrvatski prvak je prethodnih sezona odbijao ponude za Oršića, a i sam igrač je nedavno rekao kako mu je želja ostati i s Dinamom izbaciti Sevillu. No, nekada se u životu dogode nepredviđene stvari. A to je u ovome slučaju Burnleyjeva ponuda. 

Oršić je u Dinamo stigao u ljeto 2018. godine za milijun eura iz južnokorejskog Ulsana. Mnogi navijači su sa skepsom promatrali taj transfer, ali vrlo brzo je postao jedan od najboljih igrača 'modrih'. U 168 utakmica zabio je 67 golova i 31 put asistirao. Najbolji je klupski strijelac u povijesti europskih natjecanja, toliko puta je spasio Dinamo, ali sada bi mogao otići samo nekoliko dana uoči nastavka najneizvjesnije sezone HNL-a u povijesti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 163
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom