Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

Osam sati se borila s morem i preplivala od Šolte do Splita!

'Nije bilo lako, na početku je bilo malo 'grbavo', bilo je dosta valova. Jaka je bila struja pa se sve zakompliciralo, ali na kraju je sve dobro završilo. Malo me sunce ošamutilo, ali bitno da je završilo', rekla je Dina Levačić

Foto: Miranda Čikotić/Duško Jaramaz/Pixsell
5 komentara

Hrvatska daljinska plivačica Dina Levačić (23) opet se odlučila na zaista impresivan pothvat. Dina je plivala humanitarni maraton od 25 kilometara na relaciji Šolta-Split. Točnije, krenula je iz Maslinice, a cilj je bio na splitskoj Rivi.

Plivala je Levačić za Košarkaški klub invalida Split, a u moru je bila dugih i iscrpljujućih osam sati, ali je uspjela.

- Što se tiče temperature more je bilo super, možda čak i pretoplo. Nije bilo lako, na početku je bilo malo 'grbavo', bilo je dosta valova. Jaka je bila struja pa se sve zakompliciralo, ali na kraju je sve dobro završilo. Malo me sunce ošamutilo, ali bitno da je završilo - kazala je vidno iscrpljena, ali ozarena Dina koja je još jednom pokazala veliko srce.

Dina Levacic | Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Uskoro je očekuju novi izazovi. Ovaj pothvat od 25 kilometara bio je uvertira za ponovni pokušaj preplivavanja 54 kilometara duge dionice od Visa do Splita. Isto je pokušala i prošle godine, ali struja je bila prejaka i nije uspjela.

- Preplivavanje dionice od Visa do Splita ne može meni ostati nedovršena priča - poručila je samouvjerena Levačić.

Uskoro u Japan

Borit će se Dina i s valovima u Japanu. 

- Krajem kolovoza ove godine odlazim preplivati kanal Tsugaru u Japanu, koji se zbog snažnih morskih struja smatra jednim od najtežih plivačkih maratona u svijetu, i to će za mene biti veliki izazov jer u tom kanalu ima tuna i morskih zmija, ali nije opasno po život - rekla je Levačić novinarima u Splitu i istaknula da je kanal Tsugaru dug 30 kilometara te da ga je do sada uspjelo preplivati samo 30 plivača

'Sedam velikih' (Ocean seven) je serija od sedam svjetskih plivačkih maratona koja je ustanovljena po uzoru na sedam alpinističkih vrhova. Dina Levačić je iz serije "Sedam velikih" do sada već preplivala tri maratona-kanale: Catalina, La Manche i Molokai. Nakon kanala Tsugaru u Japanu, ostat će joj preplivati još Sjeverni kanal između Sjeverne Irske i Škotske, Gibraltarski kanal između Europe i Afrike te Cookov kanal u Novom Zelandu.

Naši partneri pišu
Message