Obavijesti

Sport

Komentari 21

Osijek ima najboljeg beka lige, stranac im na klupi ne treba...

Osijek ima najboljeg beka lige, stranac im na klupi ne treba...
1

Nogometaši Osijeka deklasirali su Slaven 4-0 na Kušek-Apašu, a bila je to druga utakmica domaćeg stručnjaka Ivice Kuleševića nakon smjene Dine Skendera. Možda bi Kuleševiću ipak mogli maknuti prefiks v.d.

Uh, kakva poslastica za sve ljubitelje Osijeka. Fantastično su nogometaši prvoligaša s Drave izgledali protiv Slaven Belupa u gostima te su ih razbili s 4-0. Puno trke, htijenja, ali i vrhunska realizacija razveselili su nekolicinu pripadnika Kohorte koji su potegnuli do Koprivnice.

Bila je to druga utakmica domaćeg stručnjaka Ivice Kuleševića (49) na klupi Osijeka nakon smjene Dine Skendera zbog slabih rezultata. Prvo su Kuleševićevi dečki u Kupu do vrha natrpali Vuteks Slogu (8-0), a puno bolje nisu prošli ni "farmaceuti".

Kulešević stvara igrače

Što je Kulešević donio Osijeku? Formacijski je to izgledalo jako slično kao kod Skendera. Opet trojica u zadnjoj liniji, ofenzivni bekovi Talys i Igor Silva, a naprijed M&M dvojac, Mirko Marić i Antonio Mance. Igrao je tako i Skender, ali negdje je puklo. Nije bilo toliko tečnosti i želje kao pod Kuleševićem, koji je, da se ne zaboravi, tek vršitelj dužnost. Najavio je već Meštrović dolazak stranog stručnjaka, iako je u kombinacijama bio i Bišćan.

- Mi želimo provjereno i iskusno ime, nekoga s karizmom, nekoga koga će ljudi vući za rukav kad ga vide na ulici - rekao je prije nekoliko dana predsjednik Osijeka. 

Kao moguća rješenja proteklih su se dana spominjali Hernan Crespo i Christian Panucci. Doista, imena da se smrzneš, ali ipak više u igračkom smislu. Još su to nedokazani treneri.

S druge strane, domaći stručnjak Ivica Kulešević prekaljeno je ime. Vodio je Osijek prije pet godina na 12 utakmica, odgojio je mnoštvo tamošnjih talenata, i već godinama kao vrijedni vojnik radi u školi nogometa "bijelo-plavih". Sigurno bi mu bilo puno lakše raditi kada ne bi trebao svaki dan dolaziti na posao s prefiksom v.d. na čelu. Pa i njega nakon ovakve dvije utakmice svatko u gradu želi potapšati, čestitati mu, platiti kavu...

Što su u Olympiakosu mislili?

Predsjednik Meštrović vjerojatno je previše zaokupljen pregovorima s kandidatima za klupu Osijeka, ali valjda je bacio oko na utakmicu u Koprivnici. Imao je što vidjeti.

Igor Silva prolazio je kako i kada je htio, bez ustručavanja možemo ustvrditi da se radi o ponajboljem, ako ne i najboljem beku lige. Kakvi su tek bekovi u grčkom Olympiakosu, ako su ovakvoga pustili na posudbu...

I sunarodnjak mu Talys radio je sjajno na lijevoj strani. Posebno je lijeva strana dojmljivo izgledala kada je Osijek zaigrao 4-2-3-1 s Kongoancem Ndockytom na lijevom krilu. Trudio se bivši nogometaš Getafea i Barcelone, podvaljivao lopte i duplim pasevima s Talysom Belupove igrače činio smiješnima. Definitivno donosi opciju više u momčad.

Kao i u prvom kolu, strijelci su protiv Belupa ponovno bili Mance i Marić. Dečki su proradili kada je najvažnije i Osijek je ponovno živ i u borbi za Europu. Hoće li Kulešević ostati? Kupio je mir, možda bi ipak trebalo pričekati s imenovanjem novog trenera...