Sport

Komentari 171

Osijek kupio Lovrića!? Bjelica zadnjeg dana prijelaznog roka dobiva kapitalca iz Gorice

Osijek kupio Lovrića!? Bjelica zadnjeg dana prijelaznog roka dobiva kapitalca iz Gorice

Iako je Črnko za svog najboljeg igrača tražio u prošlosti puno više, Osijek će isplatiti na račun kluba iz Turopolja oko dva milijuna eura, ali bitna je stavka i 20 posto od idućeg transfera

Nenad Bjelica i Osijek, čini se, uspjeli su slomiti Nenada Črnka i Goricu. Odnosno, Kristijan Lovrić (26) u utorak bi, posljednjeg dana prijelaznog roka u HNL-u, prenose Sportske novosti, trebao postati novi igrač Osijeka!

POGLEDAJTE VIDEO:

Konačan dogovor na relaciji Osijek - Velika Gorica pao je u ponedjeljak navečer. Lovrić će preseliti u Gradski vrt na četiri godine i za to vrijeme zarađivati 300.000 eura po sezoni.

Odšteta? Iako je Črnko za svog najboljeg igrača tražio u prošlosti puno više, Osijek će isplatiti na račun kluba iz Turopolja oko dva milijuna eura, možda i nešto manje, ali bitna je stavka i 20 posto od idućeg transfera.

- Nismo mi tražili previše, a i smatram da bi se Lovrić uklopio u Osijek i da bi tamo bio prevaga i borio se za naslov prvaka države - govorio je nedavno Črnko.

- Mi smo željeli postotak budućeg transfera i to bi nam donijelo stabilnost u nekim budućim vremenima, ali nije se realiziralo. Osijek je poslao ponudu koja je bila debelo ispod dva milijuna eura i na to nismo mogli pristati iz respekta prema Gorici kao klubu, ali i prema Lovrićevim kvalitetama.

Posao time nije zaključen jer uz novac i budući postotak odštete Osijek u Goricu šalje i Merveillea Ndockyta. Ponedjeljak je, inače, u Gradskom vrtu donio još nekoliko promjena, povratak Alena Grgića te raskid ugovora s Erosom Grezdom.

Ali, Osijek s Lovrićem puca na najviše. Gorica? Uz Lovrića bi u utorak mogao otići i Anthony Kalik kojeg želi vratiti Hajduk...

A Lovrić, u čijem god dresu (u goričkom zabio 54 gola u 120 utakmica), svakako neće moći igrati u nadolazećem kolu zbog tri žuta kartona. Postojala je bojazan da je njegova ozljeda protiv Dinama teže prirode, no ultrazvukom je ustanovljeno kako nema većeg hematoma, ali ni, što je još važnije, puknuća na kvadricepsu. Riječ je o kontuziji, odnosno udarcu u mišić. Lovrić bi se tako već za nekoliko dana trebao vratiti treninzima. 

Najčitaniji članci