Obavijesti

Sport

Komentari 0

'Osijek mi nedostaje u kolekciji, zabio sam i Dinamu i Hajduku'

'Osijek mi nedostaje u kolekciji, zabio sam i Dinamu i Hajduku'
1

U dvije utakmice promašio sam četiri zicera... Što se golova derbijima tiče ostao mi je samo Osijek da im zabijem pa popunim tu kolekciju, kaže Rijekin desni bočni Momčilo Raspopović

VIDEO

Ne govorite Simonu Rožmanu da mu Osijek u subotu na Rujevicu dolazi bez Marića i Bočkaja. 'A mi? Bez Čolaka i Escovala! To je još veći hendikep', kaže mladi Slovenac na riječkoj klupi.

Pokretanje videa...

Rijeka, slavlje nakon Dinama 00:56

Rijeka i Osijek u subotu, od 17:30, na Rujevici igraju istinski derbi. Dva uvažena člana hrvatske Velike četvorke, poravnati na tablici sa istim brojem bodova na 3. i 4. mjestu... Crnogorac koji čuva riječki desni bok, Momčilo Raspopović, to vidi vrlo jednostavno:

- Pa tablica nam sve govori i pokazuje koliki je ovo derbi. Trebat će nam podrška naših navijača, sa njima i bez izostanaka nekih igrača možemo do pobjede u strahovito važnoj utakmici. U utakmici u kojoj: bodovi vrijede dvostruko! - kaže Raspopović koji je protiv Belupa i Gorice' promašivao nepromašivo'.

- Nisam zabio četiri zicera u dvije utakmice! A inače... Od golova u derbijima, zabio sam i Dinamu i Hajduku. Ostalo mi je zabiti još samo Osijeku. Evo mi stižu u subotu - nasmijao se sjajno raspoloženi Momčilo Raspopović.

Hvala Bogu, mercato gotov

Rijeka je puna kartoniranih i ozlijeđenih, tek nedavno pridošlih i tek nedavno oporavljenih igrača.

- Escoval i Čolak kartoni. Prskalo, Tomečak i Čeliković još se nisu oporavili. Galović je bio četiri tjedna out, ovaj tjedan je radio dobro. Na Brazilcu Felipeu Piresu se vidi da neko vrijeme nije bio u punom treningu. Sada dobro radi, ali još nema 90 minuta u nogama. Pavičić je zbog rupture mišića dugo bio out, ovaj tjedan je radio korektno no još mu malo nedostaje da bude na 100%. Afrikanac Sterling je tip igrača kakvog smo tražili za ovu novu Rijeku. Mlad, jak i brz, sjajan materijal za budućnost, ali trebat će mu malo vremena da dođe do potrebne razine. Gorgon je kandidat. Radi kapetanski - prošao je Rožman poimence listu onih koji neće igrati ili će, u najboljem slučaju, na klupu jer nisu spremni za 90 minuta Rijekinog nogometa.

Rijeka je dovela Sterlinga! 'Uzori su mi Ronaldo i Eto'o'
Rijeka je dovela Sterlinga! 'Uzori su mi Ronaldo i Eto'o'

- A ljudi su pokazali da vole ovu fajtersku Rijeku. Imamo odličnu podršku. Meni je drago i da je prijelazni rok napokon gotov. Reagirali smo u smjeru nove klupske priče, a Rijekini ciljevi nisu smanjeni ni u kojem segmentu.

Protivnika respektira 100%.

- Osijek je jako iskusna momčad. Ima odličnu zadnju liniju. Jaki su u prekidima i zadnjoj trećini. Meni je utakmica jednako bitna i što se rezultata tiče, ali i da nastavimo sa istim modelom igre i energijom u duelu, obrani i napadu. Sve će ipak ovisiti o nama!

Dakle opet 3-5-2?

- Ne, ne mora biti, imamo dvije taktičke varijante spremne. Rekao sam već: sustav se može mijenjati, ali sadržaj je najvažniji u kojem god taktičkom sustavu igrali. Je, moguće je i da Capan zaigra na stoperu.

Ručak, đir Opatijom pa: derbi!

Protiv Osijeka u Slavoniji Rijeka je odigrala možda i najbolje i najgore poluvrijeme vašeg dosadašnjeg mandat:

- Istina, otkad sam ja tu ono prvo poluvrijeme u Osijeku bilo je jedno od najboljih. Ali tada još nisam poznao momčad. Sada je ovo druga priča, dosta drugih igrača tako da ta utakmica nije referenca.

Nakon Osijeka: Dinamo, Inter pa Hajduk. A treći karton prijeti mnogima.

- Nikad ne kažem igračima da se čuvaju kartona zbog kojih ne bi mogli igrati na sljedećoj utakmici. Svaku tekmu 100%, tko god igrao! - rekao je Rožman.

Vrijeme će u subotu u Rijeci biti prekrasno. Sunčanih 14-15 kvarnerskih stupnjeva. Termin, 17:30, taman za odlazak na Rujevicu nakon ručka i šetnje Opatijom... Rijeka vs Osijek ima sve uvjete da bude još jedan HNL spektakl!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve