Sport

Komentari 4

Osijek neriješeno s Dinamom, predvodio ih 17-godišnjak...

Osijek neriješeno s Dinamom, predvodio ih 17-godišnjak...

Lov na drugo mjesto Osječani spremaju na španjolskoj obali sunca, Costi del Sol. U ponedjeljak su remizirali sa bukureštanskim Dinamom, 1-1, a prvijenac za Osijek dao je 17-godišnji Beljo

O Osijeku se temperatura vrti oko nule, a Ivica Kulešević i njegovi puleni HNL proljeće spremaju u proljetnim uvjetima, na obali sunca. Španjolska Costa del Sol je lokacija, a u ponedjeljak se igralo sa jakim i zvučnim protivnikom, bukureštanskim Dinamom.

Dinamo je ove sezone u sredini ljestvice rumunjske Lige 1, a trenira ih Dušan Uhrin jr, sin češkog stručnjaka koji je 1996. Čehe odveo do finala EP 1996. pa nesretno izgubio 'zlatnim golom' premda je Češka tada igrala daleko najbolji nogomet u Europi.

Za Dinamo igraju trojica Hrvata: braniči Ante PuljićFilip Mrzljak te napadač Ivan Pešić, a Puljić je našao svoje mjesto među početnih 11 koje je Uhrin jr poslao na Osijek (Stratton, Bejan, Puljić, Rauta, Filip, Serban, Sin, Fabbrini, Lazar, Perović, Moldoveanu).

Kulešević se odlučio za ovu, 4-2-3-1 postavu: Ivušić - Šutalo, Škorić, Majstorović, Bočkaj - Jugović, Kleinheisler - Pilj, Ndockyt, Grezda - Marić.

Poveli su Rumunji preko svog najboljeg strijelca Slavka Perovića čiju je loptu Ivica Ivušić imao na ruci, ali je ipak skliznula u gol. Skliznula jer... I u Španjolskoj proljeće zna, tu i tamo, donijeti kišu pa se danas u Estaponi igralo po kiši koja je padala prvi put otkad su Osječani na jugu Españe.

Završilo je 1-1, a za Osijek je u 80' prvijenac zabio tinejdžer, dečko iz osječke Škole nogometa, 17-godišnji Dion Drena Beljo. Odlično se snašao u Dinamovom šesnaestercu pa poslao loptu kroz noge Catalinu Stratonu.

Beljo je u igru ušao 19 minuta ranije umjesto Kongoanca Ndockyta, a u samom finišu utakmice Straton je Dinamo spasio poraza obranivši sjajni udarac glavom Antonija Mancea na ubačaj Todora Todoroskog.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' SA IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci