Obavijesti

Sport

Komentari 24

Osijek predstavio pojačanja: Stigli Gržan, Hiroš i Bralić...

Osijek predstavio pojačanja: Stigli Gržan, Hiroš i Bralić...

Amer je prilagodljiv na nekoliko pozicija, igrač 'vica', koji vidi nešto što drugi ne vide. Može riješiti utakmicu jednim potezom, neugodan na malom prostoru, to nam je nedostajalo, nahvalio je Bjelica Hiroša

VIDEO

Osijek je prošlu sezonu završio na povijesnom drugom mjestu Prve HNL čime su visoko podigli ljestvicu za sljedeću sezonu. No, sudeći prema pojačanjima, ni ambicija ne manjka. 

Na Gradskom su vrtu danas službeno predstavljeni Šime Gržan, koji je već s Osječanima dogovorio na zimu, te dvojac koji je stigao izvan HNL-a Amer Hiroš i Slavko Bralić. Svi su potpisali do 2024.

- Pozdrav našim novim igračima. U radu smo već četiri dana, upoznali smo se. Nadamo se da će oni biti zadovoljni nama, kao i mi njima - rekao je Nenad Bjelica na početku pressice.

- Hvala na dobrodošlici. Svi su nas super primili i krenuli smo s radom od prvog dana. Dajemo sve od sebe i zadovoljni smo našim početkom -  rekao je u ime svih Šime Gržan, bivši kapetan Istre 1961, a na njega se dovezao bosanskohercegovački virtuoz Amer Hiroš:

Pula: NK Istra 1961 protiv NK Varaždin u 4. kolu Prve HNL

- Hvala na dobrodošlici i lijepim riječima. Sve je na visokom nivou. Mislim da sam došao na pravo mjestu i da najbolje tek dolazi.

Slavko Bralić je stigao iz Vojvodine, a u Osijeku je već proveo dvije sezone prije nego što je 2015. otišao u Široki Brijeg. Osijek danas i tada?

'Tobol nema što tražiti protiv Hajduka, pogotovo na Poljudu'
'Tobol nema što tražiti protiv Hajduka, pogotovo na Poljudu'

- To je nebo i zemlja. Osijek je danas veliki klub jer to ovaj grad i Slavonija zaslužuju. Vidi se pozitivna atmosfera, grad živi za klub koji cilja na najviše trofeje. Dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje svih koji su sudjelovali u mom povratku.

Što Bjelica misli o pojačanjima i zašto ih je doveo?

- Šimu smo dogovorili već na zimu. Imali smo nedostatak brzine u kadru od prošle sezone. Po nama je to bio najbolji igrač Istre u prošloj sezoni. Zaslužio je da bude u klubu koji ima veće ambicije od Istre. Sva trojica su se uklopili u naše ambicije. Amer je prilagodljiv na nekoliko pozicija, igrač 'vica', koji vidi nešto što drugi ne vide. Može riješiti utakmicu jednim potezom, neugodan na malom prostoru, to nam je nedostajalo. Već je bio tu (op.a. Slavko Bralić), sjajnog je karaktera. Dolazi s nekoliko godina više iskustva, bio je čak i kapetan u Srbiji što dokazuje njegovu kvalitetu.

Bjelica: Pa nismo mogli dobiti teži ždrijeb, Gustafsson: O nama oni znaju više nego mi o njima
Bjelica: Pa nismo mogli dobiti teži ždrijeb, Gustafsson: O nama oni znaju više nego mi o njima

Pritisak, očekivanja?

- Spreman sam. Lakše se prilagodit na nešto bolje i veće. Puno je lakša borba za gore, nego za život kakav smo vodili u Istri. Od prvog smo dana znali gdje dolazimo i kakvi su nam ciljali. Borit ćemo se u ligi i u Europi i idemo probat što dalje možemo - rekao je Gržan.

- Ne bi došao ovdje da ne mislim da mogu - dodao je Hiroš.

- Mislim da je veći pritisak bio prije. Ovo je sada užitak boriti se za nešto više. Neće bit problema s tim - zaključio je Bralić.

Bosanskohercegovačkom nogometašu ovo će biti prvi izlet izvan rodne domovine...

- Slažem se da je ovo najveći iskorak. Mogao je biti i ranije, ali ja od svog puta ne bježim. Mislim da nisam slučajno ovdje, ali vrijeme će pokazati. Mislim da mogu doprinijeti u završnoj trećini. 

Konkurencija?

- Konkurencija svima odgovara. Što sam ja bolji, bit će konkurencija bolja, a time i cijela momčad - tvrdi Gržan, dok je pouzdani Bralić dodao:

- Cilj je nametnuti se u što boljem svijetlu. Ne bi htio pričati o sebi ovdje, nego igrom na terenu.

Bjelica je u prošloj sezoni uigravao nekoliko sustava, budući da se i protivniku treba prilagoditi, ali i...

- Nekad morate iznenaditi protivnika. Nakon 15 utakmica u istom sustavu, protivnik vas može dovoljno proučiti da neutralizira vaše jake strane tako da ćemo radit na više sustava - rekao je trener Osječana.

Što je prevagnulo za vaš dolazak u Osijek?

- Uvijek postoji više ponuda, ali moraš odvagnut. Kod mene su presudile lijepe riječi i ambiciozan projekt - rekao je Gržan, a Hiroš se s time složio.

- Pošto sam pomagao klubu u borbi za ostanak, sada se želim boriti i za vrh. Bio sam sretan pozivom i odmah sam prihvatio - zaključio je Bralić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića