Sport

Komentari 34

Bjelica: Pa nismo mogli dobiti teži ždrijeb, Gustafsson: O nama oni znaju više nego mi o njima

Bjelica: Pa nismo mogli dobiti teži ždrijeb, Gustafsson: O nama oni znaju više nego mi o njima

To je suparnik kojeg smo po kvaliteti momčadi mogli dobiti i u trećem pretkolu. Možda nemaju mogućnost igranja europskih utakmica, međutim radi se o jako dobro posloženom klubu, priča Bjelica o Pogonu

Osijek je za svog prvog protivnika u europskoj Konferencijskog ligi dobio - Pogon iz Szczecina!

Radi se o dosta teškom protivniku u čijim se redovima nalaze i dva bivša igrača iz HNL-a, Alexander Gorgon i Dante Stipica. Trener Osijeka Nenad Bjelica je za početak prokomentirao njih dvojicu za službene stranice kluba:

POGLEDAJTE VIDEO. Dinamo čeka ždrijeb

- Što je tu je. Sigurno smo dobili najtežeg suparnika od svih koje smo mogli dobiti. Znamo da su kvalitetni pa ćemo se dobro pripremiti za njih. Dosta dobro poznajem tu momčad jer sam ih pratio, znam trenera, pa Alexandera Gorgona koji je igrao za Rijeku a danas je jedan od njihovih boljih pojedinaca i Dantea Stipicu koji je bio vratar Hajduka. Zadnje dvije, tri godine igraju stvarno na visokoj razini, momčad su koju maksimalno respektiramo.

'Oni su za treće pretkolo'

Bjelica smatra kako je Pogon kvalitetom prikladniji za treće pretkolo:

- To je suparnik kojeg smo po kvaliteti momčadi mogli dobiti i u trećem pretkolu. Možda nemaju mogućnost igranja europskih utakmica, međutim radi se o jako dobro posloženom klubu, imaju kontinuitet struke. Znamo otprilike što mogu i kako igraju, pripremit ćemo se na najbolji mogući način i pokušati proći dalje. Nadam se da će svi igrači koji se trebaju priključiti pripremama doći zdravi i da ćemo 22. srpnja biti spremni.

Prva utakmica igra se u gostima, uzvrat u Gradskom vrtu.

- Mislim da je bolje igrati drugu utakmicu kod kuće. Nekoliko puta sam igrao u Szczecinu s Lechom, bilo je različitih rezultata, pobjeda i poraza. Znam i da grade stadion, imat će predivno zdanje, nadam se da će biti publike i u Szczecinu i u Osijeku i da će nas naša publika voditi do pobjede – zaključio je Bjelica.

'Oni znaju više o Hajduku nego mi o njima'

Hajduk će pak morati na daleko gostovanje u Kazahstan. Ždrijeb je Hajduk spojio s tamošnjim Tobolom, klubom za koji igra Srbin Zoran Tošić (34) koji je svojevremeno iz Partizana prešao u Manchester United za sedam milijuna eura.

- Očekujem dvije teške utakmice s nezgodnim protivnikom. Imamo dosta vremena za pripremu. Krećemo odmah i učinit ćemo sve što možemo da preskočimo ovu prepreku. Na udaljenost destinacije ne možemo utjecati te na taj podatak ne treba trošiti energiju. Otići ćemo tamo i odraditi svoj posao. Već nešto znamo o našem protivniku, ali oni imaju nekoliko igrača iz naše regije i vjerojatno znaju više o nama nego mi o njima u ovom trenutku. Želim još jednom naglasiti ono bitno, naš posao počinje od ovog trenutka i kako se utakmica bude približavala, imat ćemo sve informacije. Sve gledamo s pozitivne strane, pa tako i ždrijeb, drago nam je što prvu igramo na Poljudu, nadam se da će nas navijači moći vidjeti u uživo i to je fantastično - rekao je trener Hajduka Gustafsson.