Obavijesti

Sport

Komentari 6

Poms: Škorić mora čekati šansu, Barišić i Žaper su u top formi

Poms: Škorić mora čekati šansu, Barišić i Žaper su u top formi

Mile Škorić je spreman, u treningu je, ali Barišić i Žaper su ispred njega, rekao je Poms uoči utakmice s Lokomotivom, a Žaper je naglasio: 'Kulenović je jak u duelima i u skoku, ali prošli put smo ga zatvorili i nije došao do izražaja

VIDEO

Kranjčevićeva je često znala biti kobna za Osijek, a na početku ove sezone je tamo i započeo negativni niz koji je doveo do rasula u klubu zbog čega su u konačnici i smijenili Nenada Bjelicu.

Naslijedio ga je Rene Poms koji je napravio ogroman posao. Preporodio je momčad i popeo se na ljestvici. Ovaj put kao trećeplasirana momčad HNL-a, Osječani u subotu od 15 sati gostuju kod Lokomotive u 20. kolu HNL-a. 

Pobjedom bi se približili Hajduku i to drugo mjesto više ne bi bilo san, a s druge strane, iako Lokomotiva igra jedan od najljepših nogometa u ligi, rezultat to ne prati. U posljednjih pet utakmica tek su jednom slavili, klub je u krizi i tek na šestom mjestu s 19 bodova.

- Svi od igrača su spremni za utakmicu. Imamo male probleme, Špoljarić nije dugo igrao, bio je na pripremama u treningu, igrao je par utakmica i osjeti se umor. Nadam se da će se ubrzo oporaviti. Na terapiji je i nadam se da će se brzo vratiti. Tko će ga zamijeniti? Bit će to iznenađenje za sutra. Imamo ideju kako igrati sutra, tko će igrati u prvih 11, u kojem sustavu. Želimo biti dobri u obrani, to je osnova naše igre. Ali neću vam reći naš plan - rekao je trener Osijeka Rene Poms.

Osijek: SuperSport HNL, 19. kolo, NK Osijek - HNK Gorica

Od Lokomotive ste izgubili pa ih razbili 4-0 u Gradskom vrtu. Osijek je u prošlom kolu igrao sjajno protiv Gorice, može li spojiti takve dvije utakmice? 

- Rekao sam svaka utakmica ovisi o sebi. Igrao protiv Lokomotive, Dinama, Gorice, Istre, svaka momčad ima svoju kvalitetu. Lokomotiva je talentirana mlada momčad, imaju plan što raditi. Igraju vrlo brzo, imaju hitre igrače. Očekujemo tešku utakmicu i težak početak, ali imamo kvalitetu i znamo kako igrati. Idemo po tri boda - kazao je Poms. 

Kapetan Mile Škorić dugo je izbivao zbog ozljede, sada je spreman i u treningu, no mjesto u prvih 11 zauzeli su Mihael Žaper i Adrian Leon Barišić pa iskusni stoper svoju šansu čeka s klupe. 

- Mile je spreman, u treningu je. Važan je za momčad, ali imamo jako mlade i talentirane u obrani poput Barišića i Žapera. Na vrhunskom su nivou i teško ih je staviti na klupu. Mora čekati svoju šansu, ona će doći. Dugo je prvenstvo, imate puno utakmica, ozljede, kartoni. Bitno je imati iskusne igrače koji mogu igrati na visokoj razini. Važan je za momčad, podržava mlade igrače. Vjerujem da će iskoristiti svoju šansu kad je dobije. Ipak, Barišić i Žaper imaju prednost ispred njega - kazao je Poms.

Osijek: SuperSport HNL, 19. kolo, NK Osijek - HNK Gorica

Mihael Žaper naslijedio je Škorićevu kapetansku traku uz drugačiju ulogu u momčadi. Više nije veznjak, već stoper. 

- S Lokomotivom uvijek imamo nekih problema. Mlada su ekipa s puno brzih i kvalitetnih igrača. Neće biti lagano. Doći će dosta naših navijača pa kao da ni ne igramo u gostima. Kulenović je jak u duelima i u skoku, zadnju koju smo ovdje igrali dobro smo ga zatvorili i uvjerljivo slavili. Nije došao do izražaja - rekao je Žaper

Osijek: SuperSport HNL, 19. kolo, NK Osijek - HNK Gorica

Osijek igra sve atraktivnije i bolje, s puno golova, a to donosi i rezultate.

- Igramo jako dobro, ekipa ima glavu i rep. U defenzivi smo tvrdi, kreću napadi od nas. Naprijed smo opasni, veselim se utakmici i vjerujem da ćemo dobro igrati.

Osijek zaostaje samo četiri boda za Hajduk pa je i drugo mjesto postalo itekako uhvatljivo.

- Idemo utakmicu po utakmicu. Pokušavamo dizati se pojedinačno i kao ekipa. Prvo moramo pobijediti Lokomotivu - zaključio je Žaper.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom