Obavijesti

Sport

Komentari 96

VIDEO Osijek zabio čudesan gol, VAR ga poništio: Je li lopta cijelim obujmom prešla liniju?

VIDEO Osijek zabio čudesan gol, VAR ga poništio: Je li lopta cijelim obujmom prešla liniju?

Mihael Žaper zabio je gol za prste polizati. Lopta je od prečke pala na gol liniju i bilo je pitanje je li ju prešla. Igor Pajač prvo je pokazao na centar, ali onda je i poništio gol nakon komunikacije s VAR sobom. Što vi kažete, je li gol trebao biti priznat?

VIDEO

Četiri gola, dva crvena kartona, golčina za pamćenje koja je poništena, sjajni golovi i pregršt odličnih poteza. Utakmica Osijeka i Lokomotive (3-1) u 17. kolu HNL-a bila je specijalitet par excellence za nepce svakog ljubitelja HNL-a.

Pokretanje videa...

Dino Mataković napisao himnu Osijeka VIDEO

Gosti su poveli 1-0 već u 8. minuti golom Kulenovića, a Osijek je izjednačio u 40. minuti nakon što je Darko Nejašmić lijepo pogodio s ruba šesnaesterca. Uslijedila je žestoka dominacija domaćina, Aliyu je u 72, minuti dobio drugi žuti karton, a onda trenutak iz 83. minute kada je eruptirao cijeli stadion. 

Mihael Žaper namjestio se na 25 metara od gola, odapeo punom nogom i pogodio pod prečku! Lopta je skakala na gol liniji, Ivan Nevistić ju je pokupio kao da se ništa nije dogodilo, a cijeli stadion je gledao što će sudac Igor Pajač pokazati. Nakon nekoliko sekundi razmišljanja pokazao je na centar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tek što su Osječani proslavili fenomenalan Žaperov gol, stiglo je bolno prizemljenje. Pajač je bio u komunikaciji s VAR sobom, a nakon nekoliko minuta je ipak poništio gol i izazvao negodovanje domaće publike. Žalili su se i igrači Osijeka, Nenad Bjelica, cijela klupa, ali pomoći nije bilo. Suci iz VAR sobe procijenili su kako lopta nije cijelim obujmom prešla gol liniju, a Pajač je potvrdio njihovu odluku bez da je otišao pogledati snimku.

Teško je reći je li lopta prešla liniju pa ćemo vam pustiti da sami procijenite. 

Video pogledajte OVDJE.

Osječani su samo minutu kasnije ipak došli do gola. Miloš je ubacio s desne strane, loptu je dotaknuo Mierez, a loptu u mrežu pospremio u Daku. Osijek je proslavio gol, a onda opet onaj znak koji bi im se uskoro mogao početi pojavljivati u snovima.

Pajač je pokazao kako je u komunikaciji s VAR sobom, provjeravalo se potencijalno zaleđe.

- Kako vam nije neugodno, ima li kraja ovoj sramoti - vikali su Osječani kad je VAR odlučio provjeriti i Dakuov gol.

- Nemoj mi prilaziti, ne prilazi - govorio je sudac Pajač igračima Osijeka, koji nisu mogli vjerovati da bi im VAR mogao uzeti i drugi gol. 

Na njihovu radost, gol je na kraju priznat. 

Osijek: Osijek i Lokomotiva susreli se u 17. kolu Prve HNL

Pobjedu Osijeka potvrdio je Ivan Fiolić golom u 96. minuti, a gosti su susret završili s devet igrača jer je i Cokaj u završnici dobio drugi žuti karton.

Osijek: Osijek i Lokomotiva susreli se u 17. kolu Prve HNL

Domaćini su se izvukli u teškoj drami pa uspjeli odvojiti se na vrhu i pobjeći Rijeci na četiri boda uz utakmicu više. Bijelo-plavi posljednji put su izgubili od Osijeka krajem kolovoza, a od tada su zaredali s devet utakmica bez poraza u prvenstvu. Šest puta su slavili i triput remizirali. Bjeličin stroj opet briljira i ne misli samo tako stati. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka