Sport

Komentari 64

Osijeku treba pet milijuna kn, Mađari im ponudili 200.000...

Osijeku treba pet milijuna kn, Mađari im ponudili 200.000...

Za spas Osijeka ponudio se i Videoton, no ponudio je tek 25.000 eura. Jedini spasitelj, eto, ostaje Zdravko Mamić koji će otići na sastanak i pomoći klubu...

Danas počinje ročište na Trgovačkom sudu u Osijeku, a klub nema potreban novac. No trebao bi ga dobiti već ovaj tjedan, kada se očekuje dogovor s Dinamom.

Josip Mišić i Borna Barišić trebali bi do kraja tjedna postati igrači Dinama. Izvršni predsjednik “modrih” otići će u Osijek na sastanak i pomoći klubu za koji je emotivno vezan. Novac, a riječ je o pet milijuna kuna, spasit će Osijek od stečaja, brisanja iz sudskog registra i gašenja slavnoga kluba.

Navijači Osijeka, Kohorta, još ne mogu prihvatiti scenarij po kojem je klub ruku spasa potražio kod Zdravka Mamića, no takav epilog spasit će Osijeku goli život. Klub se neće ugasiti.

Ruku spasa, ako se to tako može nazvati, ponudio je i mađarski Videoton. Vidjeli su i čuli Mađari za probleme Osijeka i odlučili za Bornu Barišića ponuditi - 25.000 eura!

- Kad smo vidjeli taj iznos, zezali smo se između sebe da su vjerojatno zaboravili jednu nulu - šale se u klubu.

Nažalost, nisu. Dvjestotinjak tisuća kuna nije dostatno ni za troškove kava i sendviča.

I na kraju sve završava opet na Mamiću, priči koja navijačima Osijeka nije ni lijepa ni draga. No drugog rješenja, prema svemu sudeći, nema. Dok klub opet ne stane na noge, morat će se nekako snaći... 

Najčitaniji članci