Obavijesti

Sport

Komentari 17

Osijekova avantura usred Azije: Letjeli su kao Cristiano Ronaldo

Osijekova avantura usred Azije: Letjeli su kao Cristiano Ronaldo
13

Nogometaše 'bijelo-plavih' u Nursultanu je dočekalo 30-ak stupnjeva i nekoliko kapi kiše, a Nenad Bjelica danas ne može računati na Lončara, Čeberka, Hiroša i Belju

VIDEO

Osječani su jučer ujutro (oko 8.40) sletjeli u Nursultan, glavni grad Kazahstana i jedan od najmodernijih gradova središnje Azije, gdje ih u 14 sati po hrvatskom vremenu očekuje prva utakmica drugog pretkola Konferencijske lige protiv Kizilžara.

Nogometaši Nenada Bjelice imali su prilično ugodan let u trajanju od pet sati i 40 minuta, a u Kazahstanu ih je dočekalo toplo vrijeme, ali i nekoliko kapi kiše. Osječka ekspedicija je imala rezerviran kompletan VIP u business klasi, tako da su se neki (i prvi put) osjećali poput Cristiana Ronalda.

POGLEDAJTE VIDEO: Osijek na pripremama

Pokretanje videa...

Osijek na pripremama 02:57

Zanimljivo, u Osijeku su se pribojavali "jet-laga" i napornog leta, ali igrači s time nisu imali baš nikakvih problema. Dapače, većina ih je spavala u avionu, tako da su se po dolasku u Nursultan još malo odmorili u tamošnjem Hiltonu. Nenad Bjelica je jučer za 18 sati zakazao trening, a novu priliku za dokazivanje dobit će Ramon Mierez.

Argentinski napadač iza sebe ima tmurnu sezonu, ali njegova kvaliteta i dalje nije sporna. Osječani vjeruju kako će golgetersku klasu dokazati već u Kazahstanu, gdje Nenad Bjelica na raspolaganju nema ozlijeđenog Diona Drenu Belju. Nije talentirani napadač jedini izostanak za Osječane u Kazahstanu, prema zapadnoj Aziji nisu poletjeli ni Amer Hiroš, Danijel Lončar i Jevhen Čeberko.

Dinamo pobijedio Osijek i došao na korak do naslova

- Nemamo nekoliko igrača, ali uvijek razmišljamo na način da treba ukazati povjerenje onima koji su s nama. Na put smo poveli 25 zdravih igrača i siguran sam da će, tkogod dobije priliku pomoći momčadi, biti na dobroj razini. U ovom prvom danu pokušali smo se prilagoditi na vremensku razliku, proveli noć bez puno sna, ali do utakmice ćemo biti apsolutno spremni - kazao je Bjelica.

Danijel Lončar mora preskočiti Kizilžar zbog crvenog kartona iz prošle sezone, Jevhen Čeberko ima problema s ozljedom, dok se ni Amer Hiroš, koji se mučio s ozljedom lista, očekivano nije našao na popisu putnika za Nursultan. Zanimljivo, Osječani će u glavnom gradu Kazahstana igrati na terenu s umjetnom travom, a baš zbog toga je Nenad Bjelica svoje igrače u ponedjeljak i utorak odveo u Bijelo Brdo. Osječani su tamo trenirali dva dana kako bi se što prije i što lakše navikli na nogometne uvjete kakvi ih čekaju u Kazahstanu.

- Poštujemo svakog protivnika pa tako i ovoga. Puno puta kažem da je fokus na naše zadatke i ono što mi odrađujemo na travnjaku, a ne na to tko je suparnik, neovisno o kome se radi. Ovdje se radi o iskusnoj momčadi punoj igrača s međunarodnim iskustvom koji su igrali i na višoj razini ruske i ukrajinske lige. Trebat će puno energije, snage, koncentracije i discipline da bi se dobila utakmica - dodao je Bjelica.

Put bez sna i bez udarne špice: Letjet ćemo cijelu noć, a jedva smo našli avion za Kazahstan
Put bez sna i bez udarne špice: Letjet ćemo cijelu noć, a jedva smo našli avion za Kazahstan

Trener Osijeka danas mora pronaći i “novog stopera”, čovjeka koji će u srcu obrane ordinirati uz Milu Škorića. Posebice, u situaciji kad Bjelica na raspolaganju nema ni Lončara ni Čeberka. Minutaži se tako nadaju iskusni Slavko Bralić te mladi Adrian Leon Barišić, koji je lani skupljao iskustvo igrajući u talijanskoj Serie B.

Marin Leovac ima iskustvo igranja na Astana Areni, pobijedio je tamo s Dinamom u trećem pretkolu Lige prvaka 2018/19.

- Lijep stadion, umjetna trava kojoj se treba prilagoditi, ali bit će to dobro. Svi želimo Konferencijsku ligu, izboriti skupinu, mislim da za to imamo kvalitetu. Ovdje moramo dati sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat pred uzvrat, a onda pred našim navijačima potvrdimo prolazak - kazao je Marin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše