Obavijesti

Sport

Komentari 12

Osječka bolnica: Bjelica bez 10 igrača, ali ima tajnog aduta...

Osječka bolnica: Bjelica bez 10 igrača, ali ima tajnog aduta...

Prvom golmanu Ivici Ivušiću u Zagrebu je odstranjen hematom iz mišića, a na teren bi ponovno trebao sredinom studenog. Upitan je i Marko Malenica kojeg muče leđa. Bjelica razbija glavu pred derbi s Rijekom

VIDEO

Trener Osijeka Nenad Bjelica u velikim je problemima pred derbi s Rijekom u sklopu 14. kola HT Prve lige u nedjelju od 17.30. Čak deset igrača je izvan trening ili nedovoljno spremno.

POGLEDAJTE VIDEO: Dino Mataković napisao himnu Osijeka

Pokretanje videa...

Dino Mataković napisao himnu Osijeka VIDEO

Ivušić uspješno operiran

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Najveći udarac svakako je ozljeda Ivice Ivušića. On je zadobio hematom u utakmici sa Šibenikom. Stradao je bedreni mišić te je zbog te ozljede propustio i zadnje okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije. U Zagrebu je operiran i mogao bi se vratiti sredinom studenog.

Da stvar bude gora, probleme ima i drugi golman Marko Malenica. Muče ga leđa i zbog toga je propustio kup-susret protiv drugoligaša Rudeša. Protiv Rijeke će na gol vjerojatno mladi Marko Barešić (22), inače golman druge momčadi "bijelo-plavih".

Problemi i s desnim bekovima. Mato Miloš muku muči s aduktorom, a Karlo Bartolec tek se oporavio od ozljede koju je zadobio protiv Hajduka nakon sudara s Emirom Sahitijem. Bivšeg braniča Dinama i Lokomotive sad muči i prehlada pa je upitno hoće li konkurirati za utakmicu.

U 11. kolu Prve HNL sastali se Osijek i Hajduk

Novi na popisu ozlijeđenih je i kapetan Mile Škorić koji je tijekom susreta s Rudešom osjetio zatezanje u mišiću, zbog čega je napustio igru prije kraja susreta. Od ranije su ozlijeđeni Laszlo Kleinheisler i Vedran Jugović, a kako sad stvari stoje, Mađar bi mogao biti spreman, javlja Glas Slavonije.

Igru je protiv Rudeša morao napustiti i Ramon Mierez. Argentinac je konačno zabio pa se ozlijedio. Teren je napustio šepajući. Ako ne bude spreman, opcije za utakmicu protiv Rijeke svakako su prekaljeni bh. igrač Mihret Topčagić i Kosovar Mirlind Daku. Već nekoliko mjeseci zbog težih ozljeda nedostaju i Petar Brlek te Ante Erceg.

Zagreb: Rudeš i Osijek sastali se u osmini finala hrvatskog nogometnog kupa

Bočkaj kupio kuću i skrasio se

Ponajveći Bjeličin adut za utakmicu dvije vodeće momčadi prvenstva jest Petar Bočkaj (25). Zabio je Rijeci šest golova u domaćim natjecanjima. Nijednom klubu Pero Bombardero nije zabio više.

- Ispada kako su mi mušterija. Volim igrati na Rujevici jer je odličan teren, atmosfera je uvijek nabrijana, a mene sve to pokreće. Ne mogu reći kako sam protiv Rijeke posebno inspiriran, ali eto protiv njih me hoće pogodak. I stvarno su svi koje sam postigao bili posebni. Jedino onaj prvi u Kupu je bio "normalan" - rekao je Pero za Glas Slavonije.

Osijek: Zagrijavanje NK Osijeka uoči utakmice protiv Hrvatskih dragovoljaca

Ljetos je bilo "šuškanja" oko njegova transfera, ali Pero je osobno tražio predsjednika Ferenca Sakalja da ostane u Osijeku.

- Istina je kako sam presjekao te priče o transferu. Razloga je bilo više. Prvo je obiteljski, jer sam dobio prinovu u obitelji i nije bio trenutak za selidbe, a drugi je taj što mi je jednostavno dobro ovdje, a mislim kako još mogu dosta toga dati Osijeku.

Bočkaj sad živi u Tenji, mjestašcu koje je šest kilometara udaljeno od Osijeka. Gradsku vrevu zamijenio je mirom i obiteljskim životom, nedavno se oženio. Supruga mu je iz Tenje pa je tamo kupio kuću, a donedavno mu je susjed bio spomenuti Mierez.

Bjelica: Dinamo želi Belju? Mi imamo s njim ozbiljne planove
Bjelica: Dinamo želi Belju? Mi imamo s njim ozbiljne planove
Osječani vjeruju 'El Toru': S njim smo potpisali ugovor do 2025.
Osječani vjeruju 'El Toru': S njim smo potpisali ugovor do 2025.

Tradicija na strani Rijeke

Sudit će Splićanin Duje Strukan. Posljednja dva dvoboja Rijeke i Osijeka na Rujevici završila su bez pobjednika (1-1 i 0-0).

Rijeka i Osijek sastali su se u prvenstvu 90 puta. Momčad s Kvarnera ima 34 pobjede, bez pobjednika su završila 23 susreta, a prvoligaš s Drave pobijedio je 33 puta. Gol-razlika ova dva takmaca jest 117-105 (+12) u korist Rijeke.

Dame i gospodo - Josip Drmić! Evo svih 11 golova u 11 utakmica
Dame i gospodo - Josip Drmić! Evo svih 11 golova u 11 utakmica
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu