Obavijesti

Sport

Komentari 1

Osječki bećari rođeni su na isti dan: Zekić i Vida pire svjećice!

Osječki bećari rođeni su na isti dan: Zekić i Vida pire svjećice!
8

SINOVI GRADSKOG VRTA Stoper Bešiktaša svoju je poziciju pronašao upravo u Osijeku, a trener Sheriffa Gradu na Dravi vraćao se i nakon igračke karijere. Ni jednog ni drugog navijači nikada nisu zaboravili

VIDEO

Različite generacije, ali isti dres - onaj NK Osijeka, i iste tribine - one Gradskog vrta pamte odlične partije sinova ravnice - Domagoja Vide (31) i Zorana Zekića (46). Rođeni na isti dan s 15 godina razmaka, obojica su svoj nogometni pedigre izgradili u Gradu na Dravi i ondje ostavili velik trag. 

Bježao je iz Osijeka

Domagoj Vida karijeru je započeo u lokalnom Jedinstvu iz Donjeg Miholjca, a ubrzo ga je primijetio NK Osijek. U gradu na Dravi je igrao i išao u školu, ali se konstantno vraćao u svoj Miholjac.

- Najteži period u karijeri bio mi je kad sam otišao u Osijek. Otac mi je tada znao dati novac za džeparac, a ja sam ga potrošio na autobusnu kartu za doći kući. Mama dolazi s pijace, a ja sjedim za stolom - prisjetio se hrvatski reprezentativac u dokumentarcu HRT-a 'Junaci našeg doba'. 

Nosio je majicu NK Osijek na Braču, prijetili da će ga ubiti
Nosio je majicu NK Osijek na Braču, prijetili da će ga ubiti

Prvo je na ruke stavio golmanske rukavice, ali ubrzo je problem 'riješila' roda. Potom je u Jedinstvu igrao napadača, ali već su Osječani primijetili druge kvalitete pa ga pomakli prvo na desnog beka, a onda i na stopera kojega igra i danas. Nakon debija za prvu momčad Osijeka sa 17 i dobrih partija, na ruku je dobio i kapetansku traku, ali točno na rođendan 2010. 'bijelo-plavi' su objavili članak 'Vida u Leverkusenu'.

Zagrebački Dinamo ga je imao na piku, no Kohorta nije bila oduševljena idejom odlaska njihovog miljenika u neki drugi hrvatski klub, ali bilo je jasno - Vida je 'zlatna koka', Osijek će ga prodati. I prodao ga je u - Bayer Leverkusen, ali je nakon par sezona završio među 'modrima'. U Dinamu je prema riječima oca Rudike, napravio pravu karijeru, iako mu navijači Osijeka još uvijek ne opraštaju da je Rabuzinovo sunce digao upravo pred njima. Nakon toga put ga je odveo u još jedan Dinamo, onaj ukrajinski. Ondje su tada bili i Vukojević  i Kranjčar. Nakon Kijeva je otišao u Bešiktaš u koejmu je još uvijek, no čini se da se neće još dugo ondje zadržati. Sina ravnice, naime, želi Slaven Bilić među svojim 'bromićima'.

Vida neće kraj sezone dočekati u Turskoj? Bilić ga želi u WBA
Vida neće kraj sezone dočekati u Turskoj? Bilić ga želi u WBA

'Kad narastem bit ću nogometaš'

- Bio sam klinac kojemu je nogomet bio sve. Samo sam o tome razmišljao. Sjećam se kada sam pisao sastavak u školi na temu ‘što ćeš biti kada odrasteš’, a ja sam napisao ‘nogometaš’ - rekao je Zoran Zekić u jednom intervjuu za 24 sata. Od svojih je početaka do kraja igračke karijere 175 puta izašao na prvoligaške travnjake i 64 puta zatresao mrežu. 

Rođeni Osječanin, odrastao na Jugu 2, svoju je nogometnu karijeru započeo u rodnom gradu pa ju nastavio po raznim terenima Lijepe naše uz povremene internacionalne izlete (prvo u njemačkom trećeligašu Pfullendorfu, pa u Sarajevu te u izraelskom Maccabiju iz Haife). Cibalia, Kamen Ingrad, Inter, Zadar, Istra, Dinamo, Rijeka... Svi su u svoj dres obukli Zekića.

I u  trenerskoj karijeri se vratio u rodni grad nakon Maksimira, Sesveta i prve epizode u Sheriffu. Tribine gradskog vrta vikale su 'Zekiću odlazi' kolo za kolom dok ga nisu prozvali trenerskim čudom. Atmosfera na tribinama prepunim plavo-bijelih šalova i dobre partije Bočkaja i društva na terenu vratile su romantiku na travnjake HNL-a i prvoligaški natjecateljski naboj u Slavoniju. Osijek je navijao za Osijek. 

Nema slavlja gola, čestitke na WhatsAppu i nema pljuvanja...
Nema slavlja gola, čestitke na WhatsAppu i nema pljuvanja...
Sportaši se vraćaju treninzima, HNL možda krene 30. svibnja
Sportaši se vraćaju treninzima, HNL možda krene 30. svibnja
NK Osijek - PSV Eindhoven

Drama s Perom Bočkajem i tračevi o atmosferi u svlačionici nagnali su Zeku da ponudi ostavku koja je uskoro i prihvaćena. Zekić je Osijek napustio gospodski, onako kakav je i bio na klupi svoga kluba.

-  Naravno da je najveći uspjeh i ono što će se najviše pamtiti izbacivanje PSV-a. Pamtit ću sve lijepe trenutke iz svojeg kluba i uvijek ću biti najveći navijač Osijeka - rekao je nakon razlaza Zekić. 

Ubrzo je našao novo-stari angažman i otišao u Moldaviju opet voditi Sheriff s kojim je osvojio prošlo prvenstvo, a sada zbog korona virusa još nije dočekao početak novoga. Kada bi se on mogao dogoditi, hrvatski će trener saznati u srijedu.  

Uefa želi znati: Do 25. svibnja traže planove o nastavku liga
Uefa želi znati: Do 25. svibnja traže planove o nastavku liga
NK Osijek - PSV Eindhoven

Na Facebooku ga zaboravili? 

Zanimljivo, službena Facebook stranica NK Osijeka čestitala je rođendan Domagoju Vidi, ali ne i Zekiću, iako je Zekić u izborima 'Bijelo-plave birtije' posljednjih dana sjajno kotirao među navijačima u raznim izborima i uz masu pozitivnih komentara i napise kao 'Samo ZZ'. Tek ga je Nenad Bjelica uspio pobijediti u izboru za mogućeg trenera, naravno, samo pod nazivnikom 'što bi bilo kad bi bilo'. Eto, možda se Osječani ipak do kraja dana sjete svoga Zeke, ako ništa drugo, barem navijačima za ljubav.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu