Obavijesti

Sport

Komentari 54

Osječki Mandžo zaludio Europu! Želi ga dovesti talijanski div...

Osječki Mandžo zaludio Europu! Želi ga dovesti talijanski div...

Mnogi ga uspoređuju s Mandžukićem. Visok je 191 cm, ali za razliku od bivšeg igrača Juventusa, često se spušta po loptu i opasan je izvan šesnaesterca. Velika vrlina mu je brzina, opisuju ga Talijani

VIDEO

Impozantne je figure za jednog 18-godišnjaka, visok i jak, a na lopti izrazito moćan. Ne uspoređuju ga bez razloga s legendarnim Marijem Mandžukićem. To je Anton Matković, osječki dijamant u kojeg polažu velike nade.

Pokretanje videa...

HNK Gorica vs NK Osijek 0:3 01:36

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Ovaj talentirani mladić jedan je od rijetkih Hrvata koji se može pohvaliti kako je s 18 godina zabijao Dinamu na Maksimiru i Hajduku na Poljudu! U posljednje vrijeme Zoran Zekić ne može zamisliti prvu postavu bez svog dijamanta koji polako stasa u fenomenalnog napadača. Ove sezone je u 14 utakmica zabio dva gola, ali statistika ne otkriva širu sliku. Njegov utjecaj na momčad je enorman, kao i energija i poletnost koja ga krase. A najbolji opis dao je Joško Gvardiol koji ga je proglasio ponajvećim talentom hrvatskog nogometa.

Prošle godine potpisao je ugovor  Osijekom do 2026. godine, ali jasno je da će ga 'bijelo-plavi' jako teško uspjeti zadržati na Opus Areni toliko dugo.

Velika Gorica: SuperSport HNL, 32. kolo, HNK Gorica - NK Osijek

Red zainteresiranih klubova sve je duži, poznato je da ga prate Everton, Sassuolo i Salzburg, a kako piše Football Italia, u utrku za hrvatskog dijamanta uključili su se i Atalanta i Milan. 

- Mnogi ga uspoređuju s Mandžukićem. Visok je 191 cm, ali za razliku od bivšeg igrača Juventusa, često se spušta po loptu i opasan je izvan šesnaesterca. Velika vrlina mu je brzina - opisuju ga Talijani.

Hajduk i Osijek sastali se u 30. kolu SuperSport HNL-a

Matković na Transfermarktu vrijedi 400 tisuća eura, ali Osijek ga neće pustiti ispod četiri milijuna eura. Tko zna, možda postane i najskuplji izlazni transfer u povijesti kluba. Trenutno je to Mirko Marić koji je 2020. godine otišao u Monzu za sedam milijuna eura. 

Hajduk i Osijek sastali se u 30. kolu SuperSport HNL-a

Matkovićeve misli za sada su usmjerene samo na Osijek. Pažljivo bruse njegov talent i sam je svjestan da je Opus Arena trenutno najbolje mjesto za njegov razvoj. Za početak želi ostaviti trag u svome klubu i odvesti ga u Europu pa onda jednog dana otisnuti se u nogometnu elitu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Dinamo - Rijeka 0-0:  Prvi susret finala bez ispaljenog metka...
UZVRAT JE ZA TJEDAN DANA

Dinamo - Rijeka 0-0: Prvi susret finala bez ispaljenog metka...

Dinamo je u prvom poluvremenu prijetio preko Arbera Hoxhe, koji je pogodio gredu i imao još dvije dobre prilike. Rijeka je prvu pravu šansu imala u 59. minuti kada je Toni Fruk pogodio gredu

Zajecova čistka: Dinamo ima sulude uvjete za šefa uprave, ne ispunjava ih ni Zvone Boban?!
NOVE ZAVRZLAME

Zajecova čistka: Dinamo ima sulude uvjete za šefa uprave, ne ispunjava ih ni Zvone Boban?!

Velimir Zajec i njegovi ljudi vjeruju kako će vrlo brzo 'riješiti' Vlatke Peras, pa onda okrenuti razrješenju Danijela Tomačića i Darka Podnara. Ipak, predsjednica uprave Dinama ima drugačije planove...
VIDEO Vušković se slomio na sudu: 'Život mi je noćna mora, oduzeli su mi jedino što znam!'
SUZE MLADOG NOGOMETAŠA

VIDEO Vušković se slomio na sudu: 'Život mi je noćna mora, oduzeli su mi jedino što znam!'

Rekli su mi da sam pozitivan, mislio sam 'pa nije valjda opet covid'. Policija me čekala u svlačonici, upala mi je u kuću gdje je djevojka bila sama. Ne bih ovo poželio ni najvećem neprijatelju, rekao je Vušković