Obavijesti

Sport

Komentari 0

Osječki Pannonian Challenge ove godine održava se bez publike: 'Bitno da vozimo'

Osječki Pannonian Challenge ove godine održava se bez publike: 'Bitno da vozimo'
8

Ponosan sam kad vidim da se publika pomirila da će ove godine naše vratolomije morati pratiti online, ali ponosan sam i na sve vozače, jer vidim da poštuju pravila i paze na sebe i druge, kaže Marin Ranteš

VIDEO

Unatoč najvećoj krizi u povijesti sporta uzrokovanom globalnom pandemijom korona virusa koja je rezultirala otkazivanjem većine sportskih natjecanja, osječki Pannonian Challenge, najveći festival ekstremnog sporta u ovom dijelu Europe, uspješno je završio svoj prvi dan. 

Osječki festival ujedno je i jedini festival ekstremnog sporta na svijetu koji će se održati ove godine.

U Osijek je tako pristiglo oko 150 sportaša – inline, skate i BMX vozača – iz cijele Europe kako bi se, njih pedesetak u svakoj od disciplina, borili za titulu najboljeg na ovogodišnjem, 21. Pannonian Challengeu.

Ovogodišnji festival održava se bez prisutnosti publike u strogo kontroliranim uvjetima i po propisanim epidemiološkim pravilima. Svi sportaši prolaze stroge zdravstvene kontrole kako bi mogli sudjelovati na natjecanju, kako bi se zdravstvena sigurnost stavila na prvo mjesto.

Uz brojne natjecatelje u Osijek su ove godine pristigli i najbolji hrvatski BMXer i osvajač Svjetskog BMX kupa FISE Marin Ranteš te šesterostruki pobjednik prestižnog natjecanja X games i osvajač Svjetskog BMX kupa FISE te pobjednik Pan Američkih igara Daniel Dhers.

- Drago mi je da će se, unatoč brojnim natjecanjima koji su se otkazali po svijetu Pannonian Challenge ipak održati. Drago mi je zbog samog Pannoniana ali i zbog mojih kolega vozača koje ću vidjeti nakon dugo vremena. Također, jako sam ponosan kad vidim da se najvjernija osječka publika pomirila da će ove godine naše vratolomije morati pratit putem streaming servisa, ali ponosan sam i na sve vozače, jer vidim da poštuju pravila i paze na sebe i druge. Konačno, u ovom smo zajedno i jedino tako odgovorni možemo pobijediti. Ja se nadam svojoj pobijedi, unatoč jakoj konkurenciji. - izjavio je Marin Ranteš.

Prvi dan Pannoniana bio je u duhu inline natjecanja. Nakon izvrsnog uvoda amaterskih vozača u popodnevnim satima je došao na Inline Elite/Pro disciplinu, koja je i ove godine okupila uistinu najbolje europske rolere.

U ozbiljnoj i teškoj konkurenciji pobjedu je izvojevao izvrsni Nizozemac Jaro Frijn čime je postao i prvi pobjednik 21. Pannonian Challengea. Za nijansu je bolji od Francuza Diako Diabya, koji je završio na drugom i prošlogodišnjeg pobjednika, Britanca Joe Atkinsona, koji je unatoč dobroj tehničkoj izvedbi morao prihvatiti treće mjesto.

- Ovo je moj prvi nastup na Pannonian Challengeu i jako sam sretan što sam ovdje, s kolegama koje dugo nisam vidio. Festival djeluje kao velika zabavna s prijateljima, velika zabavna vožnja. Dugo nisam vozio na nekom natjecanju zbog pandemije koronavirusa i osjećam se odlično pri povratku na role u vrhunskom skate parku - rekao je nakon preuzimanja zlatne medalje oduševljeni pobjednik Jaro Frijn, koji je bio ujedno i najmlađi natjecatelj u toj disciplini s tek navršenih 20 godina.

Danas, drugog festivalskog dana, na programu je skate natjecanje. Kao i svake godine do sada skateri dolaze u snažnom sastavu – predvođeni Timotejom Lampe Ignjićem iz Slovenije i Slavoncem Brunom Vranićem, koji će se i ovoga puta boriti za najviše mjesto na postolju.

Izravan prijenos skate natjecanja može se uživo pratiti na Sportskoj televiziji (SPTV) te RTL.HR platformi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika