Obavijesti

Sport

Komentari 6

Osječki 'Ramos' u pola godine od druge lige do reprezentacije

Osječki 'Ramos' u pola godine od druge lige do reprezentacije
3

Činjenica je da sam još u lipnju bio u drugoligaškom Šibeniku, a samo nekoliko mjeseci kasnije preko Osijeka sam stigao do reprezentacije i to samo poslije petnaestak utakmica u Prvoj ligi, rekao je Mateo Barać

VIDEO

Iako mnogima zimski turnir u Kini djeluje nepotrebno i besmisleno, igrači iz HNL-a s tim se neće složiti. Izbornik Ante Čačić u Nanning vodi praktički igrače iz 'trećeg plana' jer na raspolaganju neće imati niti rezervne igrače koje inače poziva, tako da će (za početak) Čileancima suprotstaviti Vatrene koji će biti sastavljeni od igrača iz naše prve lige.

Preporođeni Osijek u Kinu šalje trojicu. Kapetan Borna Barišić vjerojatno je najbolji lijevi bek HNL-a za prethodnu jesen, Antonio Perošević jedna od glavnih napadačkih uzdanica trenera Zorana Zekića, dok je treća pozivnica stigla na adresu stopera Matea Baraća.

On je minulog ljeta ušao u 22. godinu života, a karijeru je započeo u sinjskom Junaku. Potom se okušao u austrijskom Wohlenu, da bi se 2014. vratio u Hrvatski dragovoljac iz kojeg je samo godinu kasnije transferiran u Šibenik.

Stasiti branič odigrao je za klub sa Šubićevca 25 utakmica i zabio tri gola u borbi kluba za ulazak u elitni hrvatski rang. Do 1. HNL nisu stigli jer su poraženi u doigravanju na domaćem terenu poslije lošijeg izvođenja penala od Istre 1961.

Sve je to pratio klub iz grada na Dravi pa su ovog ljeta potpisali Baraća kojem je nogometni uzor Realov kapetan Sergio Ramos. Čak nosi i 'četvorku' na leđima, baš poput svog idola.

Osječki 'Sergio' ne krije oduševljenje pozivom Ante Čačića:

- Baš sam uzbuđen i gotovo da i ne znam što bih rekao! Pričalo se, doduše, da sam u izbornikovim kombinacijama za odlazak u Kinu, međutim, ipak sam čekao i službeni popis kandidata. Oduševljen sam! - počinje Mateo za nk-osijek.hr pa nastavlja:

- Činjenica je da sam još u lipnju bio u drugoligaškom Šibeniku, a samo nekoliko mjeseci kasnije preko Osijeka sam stigao do poziva u reprezentaciju. Imam petnaestak odigranih utakmica u HNL-u i mogu samo reći da sam počašćen činjenicom da sam se i ja našao među onima koje je izbornik zamijetio, gledajući utakmice našeg Prvenstva.

Nema sumnje kako će dati sve od sebe za reprezentaciju.

- Dat ću sve od sebe da opravdam njegovo povjerenje i budem na što boljoj razini - završava Mateo Barać.

Osim što je izvjesno da će u ekspediciji hrvatske nogometne reprezentacije biti Borna Barišić, Mateo Barać i Antonio Perošević, moguće je da će im se na putu u daleku Kinu pridružiti i Nikola Matas.

Naime, na adresu NK Osijeka stigao je pretpoziv za desnog bočnog koji bi mogao također 'uskočiti' u reprezentativni kadar, ukoliko se netko od pozvanih ne bude mogao odazvati ovoj akciji u siječnju, stoji na klupskoj službenoj stranici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani