Obavijesti

Sport

Komentari 108

Slaven opet zaustavio Rijeku; Kek: Nismo ni zaslužili više...

Slaven opet zaustavio Rijeku; Kek: Nismo ni zaslužili više...
1

Slaven je produžio niz neporaženosti protiv Rijeke na domaćem terenu odigravši 0-0 u 16. kolu Prve lige. "Farmaceuti" su posljednji put izgubili od bijelih prije dvije i pol godine

VIDEO

Koprivnica nije osobito sretno mjesto za Matjaža Keka. Njegova je Rijeka i šesti put zaredom ostala bez pobjede na gostovanju kod Slaven Belupa odigravši 0-0 u 16. kolu MAXtv Prve lige, čime je propustila povećati prednost nad Dinamom.

"Farmaceuti" su prikazali igru po kojoj su apsolutno zaslužili izbjeći poraz, a možda i doći do punog plijena. Bili su daleko opasniji po protivnički gol, a tko zna što bi se dogodilo da suci nisu bili blagonakloni prema Rijeci u dvije vrlo dvojbene situacije.

>>> Sažetak utakmice pogledajte OVDJE.

Sijevalo je od samog početka pred Andrejem Prskalom koji je najzaslužniji što gosti do 15. minute nisu pali u zaostatak. Stefan Savić pucao je u dva navrata, jednom je udarac okušao Heber, ali golman Rijeke bio je na visini zadatka.

"Oko sokolovo" imat će posla sa situacijom iz 12. minute u kojoj je reprezentativni stoper u redovima Rijeke Matej Mitrović igrao rukom u svom šesnaestercu, no glavni sudac Andrej Burilo iz Osijeka nije dosudio penal za Koprivničane.

Do kraja prvog poluvremena jednom je bljesnula Rijeka, što joj je bio i jedini udarac u prvih 45 minuta. Nezgodno je pucao Andrijašević, a Goran Blažević sjajno reagirao.

Devet minuta poslije Mirko Ivanovski na drugoj je strani promašio najbolju šansu utakmice za domaćine. Savić ga je poslužio nakon "tunela" Josipu Elezu, a Makedonac je s desetak metara udaljenosti promašio cijeli gol.

Igra se malo primirila početkom nastavka, a u 64. minuti zbila se još jedna situacija pred Prskalom zbog koje će Burilo biti pod povećalom. Heber je zabio nakon ubačaja s desne strane, a pomoćnik Dalibor Conjar označio je zaleđe. Radilo se o centimetrima...

Silne probleme u obrani Rijeke mogao je zasjeniti Dario Čanađija da je 15 minuta prije kraja utakmice pogodio iz stopostotne prilike nakon ubacivanja Andrijaševića s desne strane. Promašio je okvir, a Rijeka se u preostalom vremenu grčevito borila da ne primi gol, u čemu je i uspjela.

Vatreno je bilo pri kraju utakmice jer je sudac Burilo isključio čak trojicu Riječana, zamjenika sportskog direktora Ivana Mancea, pomoćnog trenera Luku Brkljaču te Franka Andrijaševića zbog prigovora, nakon što je već dosudio kraj utakmice. S terena su sudačku ekipu morali ispratiti zaštitari...

Bez suspendiranih Ristovskog i Mišića te nespremnih Gavranovića i Gorgona Rijeka je tako propustila priliku pobjeći na osam bodova prednosti Dinamu, dok Slaven bodom ostaje na sedmoj poziciji s jednakim brojem bodova kao i Istra 1961.

U sljedećem kolu Rijeka dočekuje Cibaliju, a Slaven putuje u goste Lokomotivi.

Kek: Rezultat je na kraju pravedan

- Očekivano teška utakmica. Naročito u prvom poluvremenu nismo bili dovoljno kvalitetni. Čestitam Slavenu, dobijali su duele i odbijene lopte. Nismo ni zaslužili više nego bod. Rezultat je na kraju pravedan. Nismo izgubili, dobili smo bod, idemo dalje - rekao je Matjaž Kek nakon utakmice.

- Dolazi nam Cibalia i moramo razmišljati o svojoj igri. Znao sam da će rošade ostaviti traga, ali moraš biti kvalitetniji da bi opteretio zadnju liniju protivnika. Moramo razmišljati o kvaliteti igre što nas je dosad krasilo. Neki igrači su nakon dugo vremena igrali od početka i nije im bilo lako - dodao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 108
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti