Osmo spektakularno izdanje manifestacije - Dani Dugava... | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 0

Osmo spektakularno izdanje manifestacije - Dani Dugava...

Osmo spektakularno izdanje manifestacije - Dani Dugava...

Od samog početka Građanska udruga Dugave prikupljena sredstva donira u ''Centar za rehabilitaciju Sloboština'' koji pohađaju djeca oboljela od Downovog sindroma

VIDEO

Od 5. do 9. lipnja u Novom Zagrebu održat će se osmo izdanje već legendarne manifestacije Dani Dugava 2024. na školskim igralištima I. OŠ Dugave u organizaciji Građanske udruge Dugave. Prošlogodišnje izdanje privuklo je preko 1500 natjecatelja i čak 20 000 posjetitelja.

Manifestacija je nastala inicijativom skupine rukometnih entuzijasta koji su 2017. napravili prvi rukometni Dugave kup. Radi se kvartovskom rukometnom turniru koji je i dalje jedini takve prirode u Hrvatskoj s obzirom da se igra na otvorenom u ‘kvartovskom formatu’, po uzoru na brojne nogometne.

- Nakon četiri vrlo uspješna izdanja rukometnog turnira počeli smo 2021. s projektom Dani Dugava, a ta je manifestacija do danas postala jedno od najvažnijih događanja u Novom Zagrebu, a i šire privlačeći velike mase ljudi iz cijelog grada, a i regije - prošle godine na sportska natjecanja odazvale su se ekipe iz susjednih zemalja Srbije i BIH-a. Velik broj rukometnih reprezentativaca i ostalih poznatih sportaša od početka pružaju podršku manifestaciji, pa tako na igralištima u lipnju možemo očekivati Filipa Ivića, Lovru Jotića i brojne druge rukometaše iz domaćeg prvaka RK Zagreb - kažu organizatori.

Tijekom pet dana, natjecatelji i natjecateljice imati će priliku sudjelovati u raznim sportskim turnirima kao što su: rukometni, nogometni, košarkaški, ping pong te bela i e-sport (fifa) turnir. Osim sportskih natjecanja, manifestacija uključuje i beer pong natjecanje, humanitarni pub kviz, te po prvi puta humanitarnu Paint & Gin radionicu.

Od samog početka Građanska udruga Dugave prikupljena sredstva donira u ''Centar za rehabilitaciju Sloboština'' koji pohađaju djeca oboljela od Downovog sindroma te ''SKIP-u'' - sportsko inkulzivnom programu za djecu i mlade s teškoćama u razvoju, čije natjecatelje uvijek rado ugoste na prijateljskoj utakmici uz pregršt navijača. Ove godine možete im pružiti podršku navijanjem u četvrtak 6. lipnja u 18h.

 a glazbenu zabavu ove godine pobrinut će se DJ, a vrhunac manifestacije je u subotu 8. lipnja na velikom koncertu 'Najboljih hrvatskih tamburaša' s početkom u 20h.  Gastronomska ponuda ovogodišnjih Dana Dugava opet će biti bogata i raznolika, s delicijama kao što su vol na ražnju kojeg se ne može jesti nigdje drugdje u Zagrebu, gulaš od divljači i roštilj. U nedjelju 9. lipnja održat će se Dan djece s programom sportskih poligona i raznih radionica.

- Ova manifestacija nije samo prilika za zabavu i natjecanje, već i za jačanje zajedništva i podršku humanitarnim inicijativama. Pozivamo sve građane da nam se pridruže od 5. do 9. lipnja u Dugavama i sudjeluju u ovom jedinstvenom događaju koji slavi sport, kulturu i zajedništvo - kažu iz organizacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner