Sport

Komentari 34

Ostao bez Eura: Dini Periću je stradao prednji križni ligament

Ostao bez Eura: Dini Periću je stradao prednji križni ligament

Periću je protiv Osijeka u jednom duelu zarotiralo koljeno, a prognoze su bile najgore. One su se nažalost i obistinile, a stoperu Dinama je nastradao prednji križni ligameni i neće ga biti na travnjaku šest mjeseci

Dinamo je izgubio od Osijeka u Gradskom vrtu, ali izgubio je nešto puno važnije. A to je Dino Perić (25) kojem je otišao prednji križni ligament i izostat će s terena više od šest mjeseci.

Njemu je u jednom duelu zarotiralo koljeno i morao je izaći iz igre nekoliko minuta prije kraja utakmice. Nenad Bjelica je do tada već iskoristio sve zamjene pa su 'modri' kraj susreta dočekali s tri igrača manje obzirom da su Petar Stojanović i Emir Dilaver dobili crveni karton. 

Dino nakon utakmice nije mogao stati na nogu, a do autobusa su ga na ramenima nosili fizioterapeuti. Prognoze su bile najgore, a to je nažalost potvrdila magnetska rezonanca. Periću je otišao prednji križni ligament i s terena će izostati više od šest mjeseci.

Osijek: NK Osijek i GNK Dinamo u 22. kolu Prve HNL na stadionu Gradski vrt

- Nažalost, potvrdila su se naša nagađanja kako je riječ o rupturi prednjeg križnog ligamenta. Neophodan je operativni zahvat nakon čega slijedi fizikalna terapija u trajanju od minimalno šest mjeseci – rekao je dr.med Ivica Smodek, glavni liječnik GNK Dinamo.

Osim Bjelice, na gubitku je i izbornik Zlatko Dalić. Stoper Dinama se sjajnim igrama u HNL-u i Ligi prvaka ozbiljno nametnuo i reprezentaciji, a prvu utakmicu odigrao je u kvalifikacijama za Euro protiv Slovačke kada smo i osigurali prolazak.

Bio je sjajan u trenucima kada Dalić nije mogao računati na Lovrena i Vidu te je odradio odličnu utakmicu u paru s Ćaletom-Carom. Bio je u planovima i za Europsko prvenstvo, ali ozljeda ga je udaljila.

- Ima gorih stvari u životu od poraza, ima gorih stvari u životu od jučerašnjeg penala, ima gorih stvari u životu od ozljede, ali često su potrebna desetljeća da to shvatimo. Bogu hvala pa sam toga svjestan. Budi sretan i zahvalan na onome sto danas imaš jer to je ono najbitnije. Bogu hvala na svemu što imam - idemo dalje, nema sekiracije. Hvala svima na podršci od srca! - rekao je Dino Perić nakon teške ozljede.

Jednu sličnu je već proživio. Bilo je to 2014. godine kada je bio na posudbi u Lokomotivi, a tada je ozlijedio koljeno na utakmici protiv Hajduka. Tada je izostao 100 dana s travnjaka.

Dino je ove sezone za Dinamo skupio 25 nastupa u svim natjecanjima i on je jedan od igrača koji je najviše napredovao pod Nenadom Bjelicom. U sezonu je ušao kao zamjenski stoper, iskoristio je priliku odmah na početku i polako se nametnuo kao prvi izbor.

Nažalost, ova ozljeda izbacila ga je s terena na šest mjeseci, ali što je najgore, neće vidjeti Euro koje je itekako zaslužio. 

Što se tiče Dinama, ostali su na samo tri stopera, Gvardiolu, Dilaveru i Theophileu-Catherineu. Prijelazni rok u HNL-u traje do ponoć i velika je vjerojatnost da će Bjelica dovesti barem jednog stopera koji će mu biti prijeko potreban za nastavak sezone.

 

Najčitaniji članci