Obavijesti

Sport

Komentari 34

Ostao bez Eura: Dini Periću je stradao prednji križni ligament

Ostao bez Eura: Dini Periću je stradao prednji križni ligament
1

Periću je protiv Osijeka u jednom duelu zarotiralo koljeno, a prognoze su bile najgore. One su se nažalost i obistinile, a stoperu Dinama je nastradao prednji križni ligameni i neće ga biti na travnjaku šest mjeseci

VIDEO

Dinamo je izgubio od Osijeka u Gradskom vrtu, ali izgubio je nešto puno važnije. A to je Dino Perić (25) kojem je otišao prednji križni ligament i izostat će s terena više od šest mjeseci.

Pokretanje videa...

36:28

Njemu je u jednom duelu zarotiralo koljeno i morao je izaći iz igre nekoliko minuta prije kraja utakmice. Nenad Bjelica je do tada već iskoristio sve zamjene pa su 'modri' kraj susreta dočekali s tri igrača manje obzirom da su Petar Stojanović i Emir Dilaver dobili crveni karton. 

Dino nakon utakmice nije mogao stati na nogu, a do autobusa su ga na ramenima nosili fizioterapeuti. Prognoze su bile najgore, a to je nažalost potvrdila magnetska rezonanca. Periću je otišao prednji križni ligament i s terena će izostati više od šest mjeseci.

Osijek: NK Osijek i GNK Dinamo u 22. kolu Prve HNL na stadionu Gradski vrt

- Nažalost, potvrdila su se naša nagađanja kako je riječ o rupturi prednjeg križnog ligamenta. Neophodan je operativni zahvat nakon čega slijedi fizikalna terapija u trajanju od minimalno šest mjeseci – rekao je dr.med Ivica Smodek, glavni liječnik GNK Dinamo.

Osim Bjelice, na gubitku je i izbornik Zlatko Dalić. Stoper Dinama se sjajnim igrama u HNL-u i Ligi prvaka ozbiljno nametnuo i reprezentaciji, a prvu utakmicu odigrao je u kvalifikacijama za Euro protiv Slovačke kada smo i osigurali prolazak.

Bio je sjajan u trenucima kada Dalić nije mogao računati na Lovrena i Vidu te je odradio odličnu utakmicu u paru s Ćaletom-Carom. Bio je u planovima i za Europsko prvenstvo, ali ozljeda ga je udaljila.

- Ima gorih stvari u životu od poraza, ima gorih stvari u životu od jučerašnjeg penala, ima gorih stvari u životu od ozljede, ali često su potrebna desetljeća da to shvatimo. Bogu hvala pa sam toga svjestan. Budi sretan i zahvalan na onome sto danas imaš jer to je ono najbitnije. Bogu hvala na svemu što imam - idemo dalje, nema sekiracije. Hvala svima na podršci od srca! - rekao je Dino Perić nakon teške ozljede.

Jednu sličnu je već proživio. Bilo je to 2014. godine kada je bio na posudbi u Lokomotivi, a tada je ozlijedio koljeno na utakmici protiv Hajduka. Tada je izostao 100 dana s travnjaka.

Dino je ove sezone za Dinamo skupio 25 nastupa u svim natjecanjima i on je jedan od igrača koji je najviše napredovao pod Nenadom Bjelicom. U sezonu je ušao kao zamjenski stoper, iskoristio je priliku odmah na početku i polako se nametnuo kao prvi izbor.

Nažalost, ova ozljeda izbacila ga je s terena na šest mjeseci, ali što je najgore, neće vidjeti Euro koje je itekako zaslužio. 

Što se tiče Dinama, ostali su na samo tri stopera, Gvardiolu, Dilaveru i Theophileu-Catherineu. Prijelazni rok u HNL-u traje do ponoć i velika je vjerojatnost da će Bjelica dovesti barem jednog stopera koji će mu biti prijeko potreban za nastavak sezone.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu