Obavijesti

Sport

Komentari 11

U cirkus oko suđenja neću, ali čemu VAR ako opet ima repova

U cirkus oko suđenja neću, ali čemu VAR ako opet ima repova
1

Drugi poništeni gol nas je dotukao, to su šokovi za momčad. Ako poslije VAR-a ima repova, ne vidim čemu smisao toga. Ostavka bi značila da ne vjerujem u sebe, objasnio je trener Osijeka

VIDEO

Nogometaši Osijeka šest ovogodišnjih službenih utakmica imaju samo jednu pobjedu, i to onu protiv Dinama, a stvari su se u Gradskom vrtu dodatno zakomplicirale nakon poraza od Istre u Puli u srijedu (1-0).

"Bijelo-plavima" su u prvom poluvremenu te utakmice nakon intervencije VAR-a poništena dva gola, Ndockyta pa Lončara. I to je izazvalo bijes na osječkoj klupi. A u subotu (17.30) u Osijek stiže Varaždin koji je osvojio pet bodova u zadnje četiri utakmice.

Pokretanje videa...

01:01

- Treća utakmica u nizu u tjedan dana, nema tajni. Osijek je u krizi, ne samo rezultata, nego i u krizi igre. Nije to bilo dobro u Puli bez obzira na sve. U ove cirkuse oko suđenja i VAR-a ne bih ulazio, sigurno nas je to puno poremetilo, i taj rani, nesretni gol već u drugoj minuti. Ali u konačnici nismo bili pravi, rastrčani i razigrani niti smo imali dovoljno mirnoće i poraz u Istri posljedica je svega toga. I utakmica protiv Hajduka pokazala je neke slabosti, treću utakmicu u nizu nismo zabili, a onda nema ni bodova. Zvona zvone na uzbunu, povukli smo momčad u karantenu i obavili nekoliko sastanaka, nadam se da ćemo krenuti u bolju budućnost - rekao je trener Osijeka Ivica Kulešević na konferenciji za medije.

Predsjednik Ivan Meštrović rekao je nakon utakmice u Puli za 24sata kako trener zasad ima njegovu podršku i neće ga mijenjati, ali Kulešević osjeća pritisak.

- Mi smo ljudi sportaši i ovo je dio karijera igrača i trenera. Lakše je kad sve ide, ali mi smo ti koji vide svjetlo na kraju tunela. Imam želje, volje i snage i pokušat ću energiju prenijeti na momčad. Uvijek ima pritiska na klupi, trenera drži rezultat, a moji nisu bajni. Naravno da mi je stolica uzdrmana, ali imam znanja i volje da izvučem ovu situaciju na najbolji način. Razumijem ljutnju navijača, ali očekujem podršku s tribina. Vidjeli smo kako i drugim momčadima ne ide pa, kad dođemo tamo, svi podržavaju momčad. Zvižduke nije ugodno čuti, ali moraju nas mobilizirati - kaže trener Osijeka i dodaje:

- Nije bilo bajno u prva tri kola, nadali smo se da će nas pobjeda protiv Dinama dići na novi nivo. Ne mogu primijetiti da igrači slabije treniraju ili ne daju sve od sebe, jednostavno nas ne ide, niti iz prekida. Treba nam ta pobjeda da dobijemo samopouzdanje i da se vratimo.

Osijek je pao na peto mjesto i ozbiljno mu je ugrožena Europa, ali za Kuleševića ostavka nije bila opcija.

- Nisam razmišljao niti ću dati ostavku, to bi značilo da ne vjerujem u sebe i ono što radim. Naravno da je komunikacija svakodnevna s upravom i vodstvom kluba. Kad god klub bude smatrao da više ne trebam biti na ovom mjestu, dobrovoljno ću odstupiti - kaže.

Press uoči | Osijek - Varaždin

Press konferencija uoči 26. kola Prve HNL! 🎙

Objavljuje NK Osijek u Petak, 6. ožujka 2020.

Kako protiv Varaždina?

- Pero Bočkaj vraća se u sastav, sigurno će početi, svjež je i odmoran. Vidim njegovu želju na treninzima da se vrati u formu. Grezda će početi u vrhu napada s Marićem, razmišljamo o opcijama u veznom redu. Žaperu su se zaredale utakmice, preskočio je dva mjeseca treninga i utakmica, vidjet ćemo u kakvom je stanju. Pilj vjerojatno igra od početka, razmišljamo o Jugoviću, Majstorović ima tri žuta i Lončar će vjerojatno početi na njegovom mjestu jer je Guti ozlijeđen.

- Imperativ pobjede postoji. I to veliki, veliki imperativ. Samo pobjeda drži nam glavu iznad vode. Da, u prvoj utakmici ovdje nesretno smo remizirali nakon 2-0 u zadnjih nekoliko minuta, tamo smo promašili nekoliko prilika i nismo uspjeli pobijediti. Imaju dobrog trenera, dobro igraju i ne smijemo ih podcijeniti - kaže Kulešević.

NK Istra 1961 - Osijek S.D.D.

Za kraj se još jednom osvrnuo na VAR koji je dvaput slavlje njegove momčadi pretvorio u očaj.

- Nije to ugodno, sigurno nas je to jako poremetilo. Ušli smo u utakmicu loše, primili smiješan gol. Stišćemo, postignemo regularan gol, netko ga poništi iz ne znam kojeg razloga, stvarno nejasno. Pa opet zabijemo prije kraja prvog poluvremena, očekujemo da idemo s pozitivnom energijom na odmor, i isto se dogodi. To nas je dotuklo. Moramo učiti, to su šokovi za momčad, igrače, trenera. VAR da u svakom slučaju, ali ako poslije njega ima repova, ne vidim čemu smisao toga - rekao je.

Pokretanje videa...

01:41
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom