Sport

Komentari 11

Oštetio Portugal pa se ispričao: 'Žao mi je što se to dogodilo'

Oštetio Portugal pa se ispričao: 'Žao mi je što se to dogodilo'

Kao suci na utakmici mi se trudimo maksimalno kako bismo donijeli dobre odluke, a kada napravimo nešto ovakvo zbog toga nismo uopće sretni, rekao je nizozemski sudac Danny Makkelie

Sudac Danny Makkelie koji je u subotu sudio kvalifikacijsku utakmicu za SP 2022. između Srbije i Portugala (2-2), ispričao se u ponedjeljak u izjavi koju je prenio sportski dnevnik "A Bola".

- Sve što mogu reći je da se ispričavam portugalskom izborniku Fernandu Santosu i portugalskoj reprezentaciji zbog svega što se dogodilo - izjavio je 38-godišnji nizozemski sudac. 

- Kao suci na utakmici mi se trudimo maksimalno kako bismo donijeli dobre odluke, a kada napravimo nešto ovakvo zbog toga nismo uopće sretni - dodao je.

U subotu na utakmici između Srbije i Portugala, nizozemski sudac u posljednjoj minuti sudačke nadoknade pri rezultatu 2-2 nije priznao gol Cristiana Ronalda iako je lopta prešla liniju.

Ronaldo je bijesan zbog sudačke odluke na travu bacio kapetansku vrpcu i za to je kažnjen žutim kartonom.

Nakon pobjede nad Azerbajdžanom (1-0) i neriješenog rezultata protiv Srbije, Portugal, aktualni europski prvak, trenutačno je drugi u skupini A sa četiri boda koliko ima i vodeća Srbija.

U kvalifikacijskim utakmicama za svjetsko prvenstvo suci na raspolaganju nemaju VAR tehnologiju ili tehnologiju na gol liniji koje bi im pomogle u provjerama spornih situacija.

Najčitaniji članci