Obavijesti

Sport

Komentari 12

Oštrc izjednačio protiv Dinama pa doživio potop; favoriti dalje

Oštrc izjednačio protiv Dinama pa doživio potop; favoriti dalje
14

Županijski niželigaš Oštrc imao je 1-1 protiv Dinama nakon 1. dijela, no do kraja je primio još šest komada. Zmaj iz Blata također je vodio protiv Intera pa ispao 3-2...

VIDEO

Šesnaestina finala Hrvatskog nogometnog kupa tradicionalno donosi gostovanja hrvatskih prvoligaša na travnjacima nacionalnih i lokalnih niželigaša. Iako je bilo iznenađujućih kretanja rezultata, na kraju su svi favoriti prošli među 16 najboljih.

Dinamo torpedirao Oštrc: Zabili i Morris i Olmo

Branitelj naslova Dinamo gostovao je u Zlataru protiv županijskog drugoligaša Oštrca i slavio 7-1. Damir Krznar u odsustvu Zorana Mamića, koji špijunira Olympiacos, na teren je postavio praktički drugu momčad s Ježinom, Morrisom, Musom, Çekiçijem, Gojakom i ostalima u prvih 11.

Zagorci su izdržali protiv prvaka do 27. minute kad je Çekiçi pao u šesnaestercu domaćina, a Paulo Machado zabio iz penala. No Oštrc je minutu prije predaha na radost dupkom ispunjenog stadiončića izjednačio! Kapetan Marko Trčak nakon kornera Labasa glavom je s peterca zabio i šokirao "modre".

Bilo je to, međutim, sve od Oštrca u toj utakmici. Fizički su u nastavku potpuno pali, a Dinamo je golijadom prošao dalje. Nakon pet minuta igre Kobi Morris, 20-godišnji stoper američko-hrvatskih korijena, zabio je iz blizine za 2-1. Çekiçi je u 55. zabio treći, nedugo poslije njega Gojak četvrti, a prvijenac je za Dinamo u službenoj utakmici zabio i Dani Olmo u 63. minuti.

Do kraja utakmice domaćini su još dvaput išlli po loptu u mrežu. Çekiçi je u 68. minuti postavio 6-1, a konačnih 7-1 djelo je Alexandrua Mățela devet minuta prije kraja.

Osijek dalje na Peroševićev pogon

Antonio Perošević dvaput je zabio u pobjedi Osijeka kod županijskog ligaša Duge Rese 3-1. Zanimljivo, to su mu bili prvi golovi za bijelo-plave u Kupu u desetom nastupu. Pogodio je u 21. i 47. minuti. U finišu utakmice Tomislav Šarić digao je na 3-0, a počasni gol za domaćine postigao je Hrvoje Grčić dvije minute prije kraja.

Inter se mučio na Korčuli

Zaprešićani su imali "vatreno krštenje" u povijesnoj utakmici na Korčuli kod Zmaja. Trećeligaš je vodio 1-0 golom Branka Čubrila u finišu prvog dijela i držao se sve do 70. Inter je potom Parlova iz penala izjednačio, a onda u 75. i 78. zabio nova dva gola za preokret (Radić, Begić). Iako je kapetan Zmaja Ante Prižmić u 90. minuti iz penala dao nadu domaćinima da mogu izboriti produžetke, do iznenađenja nije došlo.

Zadar u jadranskom okršaju prošao - Jadran

Još je jedan član Treće HNL Jug dobro kotirao sve do samog kraja svoje utakmice 1/16 finala. Kod Jadrana u Poreču gostovao je novi drugoligaš Zadar i pobijedio 3-0 uz tri gola u zadnjih 12 minuta. Ivan Tokić u 78. minuti doveo je Zadrane u vodstvo, dvije minute poslije autogol je povisio gostujuću prednost, a Tokić je u 90. zabio za konačnih 3-0.

Hrvatski nogometni kup, 1/16 finala:

  • Oštrc Zlatar - Dinamo 1-7 (Trčak 44' / Machado 27' (pen.), Morris 49', Çekiçi 55', 68', Gojak 57', Olmo 63', Mățel 81')
  • Duga Resa - Osijek 1-3 (Grčić 88' / Perošević 21', 46', Šarić 80')
  • Zmaj Blato - Inter-Zaprešić 2-3 (Čubrilo 45', Prižmić 90+2' (pen.) / Parlov 73' (pen.), Radić 75', Begić 85')
  • Poreč - Zadar 0-3 (Tokić 77', 90+1' / Sumić 81' (ag.))

Srijeda (15:30):

  • Bednja Beletinec - Rijeka
  • Funtana - Zagreb
  • Gorica - Šibenik
  • Gornja Vrba - Cibalia
  • Croatia Grabovnica - Istra 1961
  • Lekenik - Vinogradar
  • Nehaj Senj - Lokomotiva
  • Opatija - Zelina
  • Sloga Nova Gradiška - Hajduk
  • Tehničar - Slaven Belupo
  • Pomorac - HAŠK (HAŠK prolazi bez borbe)
  • Mladost Ždralovi - Varaždin (Mladost Ždralovi dalje bez borbe)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu