Obavijesti

Sport

Komentari 9

Otac Emiliana Sale u suzama: Shrvan sam, to je noćna mora

Otac Emiliana Sale u suzama: Shrvan sam, to je noćna mora
14

Privatni istražitelji uspjeli su u nedjelju locirati olupinu nestalog zrakoplova u kojem je, prema svemu sudeći, tragično stradao Emiliano Sala. Putovao je iz Nantesa u Cardiff koji ga je kupio za 17 milijuna eura

VIDEO

Ne mogu vjerovati. Ovo je noćna mora. Očajan sam, rekao je shrvani Horacio Sala nakon što je doznao da je pronađena olupina zrakoplova kojim je putovao njegov sin Emiliano iz Nantesa u Cardiff.

Privatni istražitelji koje je unajmila obitelj u nedjelju su s dva broda locirali ostatke zrakoplova na dnu La Manchea. Još uvijek nisu pronađena tijela nogometaša Sale i pilota koji je upravljao letjelicom, Davea Ibbotsona.

- Svakodnevno smo komunicirali i redovito sam bio informiran. Sada sam očajan - rekao je Emilianov otac argentinskim medijima.

Pokretanje videa...

00:55

Privatne istražitelje financirali nogometaši

Emiliano Sala bio je u avionu koji je nestao s radara 21. siječnja u Engleskom kanalu. S njim je bio još pilot Dave Ibbotson. Sala se uputio u Cardiff za koji je tada tek potpisao, no tamo nikada nije došao. 

Potraga za nestalim zrakoplovom obustavljena je nakon tri dana jer spasitelji nisu našli nikakve tragove koji dokazuju da su Sala i pilot živi te su šanse da su preživjeli proglasili ravnima nuli. 

Ta vijest ujedinila je brojne nogometaše. Među njima su bili i Leo Messi, Gonzalo Higuain, N'Golo Kante, Kylian Mbappé, Vaha Halilhodžić koji su uputili obitelji poruku podrške i poslali apel spasilačkim službama da nastave s potragom. Mnogi sportaši su uplatili novac kako bi se potraga nastavila, a na kraju su uspjeli sa svojom akcijom.

- Sve dok postoje mogućnost i nada, molimo vas da ne prestanete tražiti Emilijana. Obitelji i prijateljima šaljem podršku, budite snažni - napisao je Messi.

Za potragu su skupili oko 300 tisuća eura. Najprije su pronađena sjedala iz aviona, a četiri dana kasnije i avion, ali s lošim vijestima.

Pokretanje videa...

00:31

Prešao u Cardiff

Trebala je to biti sezona iz snova za Salu koji je u Ligue 1 zabio dvanaest golova i zaslužio transfer u Premierligu vrijedan rekordnih 15 milijuna funti. Argentinski nogometaš bio je na putu u svoj novi klub Cardiff, ali u plavom dresu velškog kluba nikad neće zaigrati.

Rođen je u argentinskom Cululuu nedaleko Buenos Airesa 31. listopada 1990. godine. Prošao je nogometnu školu Proyecto Cluba i nakon toga potpisao za francuski Bordeaux i igrao za juniore i B momčad. Za seniore je debitirao s 21-om godinom, ali nakon toga su ga slali na posudbe u francuske niželigaše.

Sezone 2012/12 i 2013/14 proveo je u Orleansu Niortu gdje je zabio 37 golova u 74 utakmice. S dobrim igrama nastavio je i u francuskom prvoligašu Caenu - u 13 utakmica dao je pet golova i to je bilo dovoljno da ga Nantes otkupi od Bordeauxa za milijun eura.

Tri godine i 42 gola kasnije stigao je i poziv iz Cardiffa koji nije mogao odbiti. Željeli su ga i West Ham, Everton, Leicester, Crystal Palace, Fulham i Southampton, ali odlučio se za odlazak u Wales.

Tog 21. siječnja avion u kojem je on bio nestao je iznad Engleskog kanala. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju