Obavijesti

Sport

Komentari 25

Otišao teniski velikan koji je umirovio Gorana Ivaniševića

Otišao teniski velikan koji je umirovio Gorana Ivaniševića
2

SA STILOM Australski tenisač Lleyton Hewitt umirovio se nakon 17 godina profesionalne karijere i 20. Australian Opena izgubivši od Davida Ferrera u tri seta

VIDEO

Gotovo je. Nakon drugog meča u rekordnom 20. Australian Openu došao je kraj karijeri legendarnog aussieja Lleytona Hewitta. Iz tenisa ga je ispratio osmi nositelj, Španjolac David Ferrer, poslije dva sata i 45 minuta borbe u tri seta, 6-2, 6-4, 6-4.

- On je čudesan igrač, moj idol. Borio se do posljednje lopte, nevjerojatan je. Danas je njegov dan, a ne moj. Jedan je od najvećih igrača u povijesti - rekao je Ferrer.

- Uvijek sam se borio do kraja. Ovo je moj drugi dom, tu sam dolazio 20 godina zaredom. Jako sam emotivan, mislim da ću shvatiti što se događa tek za nekoliko dana. Počašćen sam što sam mogao igrati pred ovakvom publikom, igranje za Australiju uvijek je bila velika čast - kazao je Hewitt i dodao:

- Osjećao sam da je ovo savršeno mjesto za oproštaj. Cijenim vašu podršku, hvala vam. Zahvaljujem i mojoj ekipi, trenerima, ekipi i supruzi Beth koja je rodila troje prekrasne djece.

Već je s 19 godina izborio svoje prvo finale Grand Slama u mješovitim parovima na Wimbledonu s tadašnjom djevojkom Kim Clijsters 2000. Iste je godine na US Openu trijumfirao u muškim parovima s Maksom Mirnjijem i postao najmlađi osvajač Grand Slama u toj konkurenciji s 19 godina i šest mjeseci. Iste je godine postao i prvi tinejdžer koji je izborio finalni turnir ATP-a.

Nije dugo čekao na prvu veliku titulu. Ponovno je otišao do kraja u New Yorku 2001., pobijedivši četverostrukog prvaka Petea Samprasa. Postao je tako jedini aktivan igrač na touru koji je osvojio titule u konkurenciji singla i parova na Grand Slamu u open-eri, sve do danas.

REUTERS/PIXSELL

Iako je bio još vrlo mlad tenisač, tek u počecima 20-ih godina, bili su mu to najbolji trenuci karijere koje je okrunio osvajanjem Wimbledona 2002., godinu nakon Ivaniševića. Upravo je Gorana Lleyton ispratio u mirovinu dvije godine poslije u meču trećeg kola na centralnom terenu, koji je ostao upamćen po sjajnoj atmoferi za Splićanina koji je na oproštaju obukao hrvatski dres.

Drugi tjedan na Grand Slamu Hewitt je do kraja karijere ostvario još 15 puta, prošavši pritom u četvrtfinale Roland Garrosa 2004. i Wimbledona 2009., polufinala Wimbledona i US Opena 2005. te finale Australian Opena 2005., izgubivši od Rusa Marata Safina. Otišao je do kraja čak dvaput u Davisovu kupu, svladavši Francuze u Nici na zemlji u finalu 1999. te Španjolce na travi u Melbourneu 2003.

Prošle je godine objavio kraj karijere koji je stigao u njegovom Melbourneu nakon dva osvojena Grand Slama, dva Davisova kupa, dva završna Mastersa, statusom prvog igrača svijeta krajem 2001. i 878 odigranih mečeva. Odmori se, legendo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja