Obavijesti

Sport

Komentari 18

Otkad je osigurao opstanak, Espanyol je neprepoznatljiv

Otkad je osigurao opstanak, Espanyol je neprepoznatljiv
1

Kod madridskog sastava su u prvom planu svađe i optužbe, ali svejedno je Real ovog tjedna u ranije odigranom susretu uvjerljivo sa 6:2 svladao Malagu

VIDEO

Posljednja dva kola Espanyol Javiera Aguirrea potpuno je neprepoznatljiv i nije niti sjena one momčadi koja je sa začelja došla na prag europskih pozicija. U najavi Espanyolova gostovanja kod Seville napisali smo kako su plavo-bijeli iz Barcelone protiv Granade odigrali najlošiju utakmicu u posljednje vrijeme. Podvig su ponovili i sedam dana nakon toga u Sevilli kada su glatko poraženi sa 3-0. Espanyol je bio smiješan u obrani, praktički je poklonio tri gola Sevilli, a očigledan je bio nedostatak bilo kakve želje u igrača. U trenutku kada je Espanyol došao do 43 boda koja garantiraju opstanak kao da je prestao igrati.

Domaćin se danas nalazi u poprilično neobičnoj situaciji, zaustavi li goste iz Madrida, njihov gradski rival postat će prvakom.

- Zbog sportskog poštenja odigrat ćemo najbolje što možemo i napraviti posao. Ključ protiv Reala jest ostaviti im što manje prostora i na tom planu smo posebno radili ovog tjedna. Real sljedećeg tjedna igra finale kupa, ali ne mislim kao će to imati utjecaja na njihov nastup. Ne znam točno koga će Mourinho izvesti na teren, ali bili to prvotimci ili rezerve svejedno je, jer Madrid je vrlo snažan - najavio je večerašnju utakmicu Javier Aguirre.

U odnosu na prošlo kolo Aguirre danas može računati na portugalsko krilo Simaa Sabrosu, te na oporavljenog prvog vratara Christiana Alvareza. S obzirom na dobre partije Kikea Casille ovo "prvi vratar" uz Alvarezovo ime postaje dosta upitno, pa će on danas vjerojatno biti na klupi. Izvan pogona kod Espanyola su tek od prije povrijeđeni Mattioni i Longo što nije pretjeran hendikep.

Kod gostiju su u prvom planu svađe i optužbe, ali svejedno je Real ovog tjedna u ranije odigranom susretu uvjerljivo sa 6-2 svladao Malagu. Mora se međutim kazati kako Malaga nije imala niti najmanje sreće, zbog isključenja utakmicu je završila sa devet igrača, a povrh svega ozlijedio im se i njihov sjajni vratar Willy Caballero.

- Ovo nije bila utakmica iz razloga što dvije ekipe nisu imale iste uvjete za igru - bijesan je zbog sudačkih odluka bio trener Malage Pellegrini, dok su se u Realu suzdržali od komentara na suđenje.

Gosti će danas biti bez ozlijeđenih Sergija Ramosa, Mesuta Özila i Marcela. Alvaro Arbeloa ovog se tjedna vratio treninzima, ali još nije potpuno fit, pa neće put Barcelone, dok je nastup Samija Khedire zbog lakše ozljede upitan.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'