Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
7 komentara

'Otkaz Vrdoljaku dokaz je kako se HVS brine za mlade igrače'

Zdeslav je top trener, a priče o lošem 'tajmingu' istupa ne stoje jer smo reagirali baš nakon što je izašao popis za kadetsku reprezentaciju, rekao je Renco Posinković

Tino Jurić/PIXSELL
Foto: Tino Jurić/PIXSELL
7 komentara

Renco Posinković, nekadašnji proslavljeni vaterpolski golman, danas jedan od trenera u splitskom Mornaru bio je sudionik okruglog stola o vaterpolu s kojeg je izdano priopćenje u kojem se tvrdi kako su splitski klubovi žrtve nepoštenog odnosa centrale, odnosno Hrvatskog vaterpolskog saveza. Kao rezultat istupa splitskih vaterpolskih djelatnika, među kojima je bio i izbornik reprezentacije do 17 godina Zdeslav Vrdoljak uslijedila je još oštrija reakcija HVS-a. Vrdoljak je dobio otkaz!

- Otkaz Zdeslavu Vrdoljaku samo pokazuje da briga za mlade nije prioritet  u nas. Jer on je top trener. Uz to, priče o lošem "tajmingu" našeg istupa ne stoje. Mi smo reagirali baš nakon objavljivanja popisa igrača koje je objavio trener kadetske reprezentacije Ratko Štritof na kojem, po našem sudu, nije bilo igrača Mornara koliko je, s obzirom na kvalitetu, trebalo biti. Inače, Mornar-Brodospas od jeseni prošle godine traži bolju suradnju s HVS-om i to je dokumentirano. Kao odgovor stižu nam kazne.

Može li se u konkretnom slučaju tu govoriti o centralizaciji vaterpola?

- U slučaju Mornara može se tako govoriti.  Neslužbeno, Mornar dobiva podršku, kao i Zdeslav Vrdoljak, ali daleko je to od nekog kvalitetnog rješenja. Mornar-Brodospas ima svoj put i ustrajat će na njemu, bez obzira bio prihvaćen ili ne. 

Kakve su perspektive našeg vaterpola u ovako postavljenim okolnostima?

- U našem vaterpolu, pogotovo u Mornaru, ima mladih i iznimno darovitih igrača. S te strane budućnost je dobra, a Savez pritom ima zadatak da ubrza, pospješi njihov razvoj. Što baš i ne čini. I zato nam je žao. Gledajte, Mornar je endemska vrsta. Predsjednik kluba Vicko Batinica je u 20 godina pomogao klub s više od 40 milijuna kuna, a zadatak kluba u ovako osiromašenom vaterpolu jest da mladi imaju sve što je potrebno za razvoj. Klub je apsolutno financijski uredan i bilo bi uistinu velika šteta da se to ne iskoristi. Zato nas boli što nam je tako malo igrača u reprezentaciji. Imali smo pravo dići glas - zaključio je Posinković.

Naši partneri pišu
Message