Obavijesti

Sport

Komentari 131

Otkrivamo koliko bi strani suci koštali HNS! 'Ajde da vidimo jesu li baš toliko bolji od nas...'

Otkrivamo koliko bi strani suci koštali HNS! 'Ajde da vidimo jesu li baš toliko bolji od nas...'
4

Sucima iz regije neugodno je, osjećaju da bi došli jer mi ne znamo svoj posao, a oni uopće tako ne misle. No, kod nas je stanje grozno, nikad u zadnjih 20-ak godina nije bilo ovako, kažu naši suci

VIDEO

Strani suci sudit će sve derbije vodeće trojke do kraja sezone, objavio je Hrvatski nogometni savez, kao jedan od koraka zbog afere VARgate. Iako je dopredsjednik saveza Tomislav Svetina rekao da je dio klubova protiv toga, strance su zazivali mnogi navijači, ne vjerujući u kvalitetu, ali ni poštenje hrvatskih nogometnih arbitara.

Suradnja s ciparskim savezom i ta razmjena sudaca nije donijela nikakve promjene, no oni nikad i nisu sudili neki važan derbi. A i na utakmicama koje su sudili bilo je ozbiljnih pogrešaka...

Pokretanje videa...

Najbolji trenuci presice Brune Marića 03:18

- Nema potrebe za tim, imamo povjerenje u naše suce, mogu oni izdržati ove pritiske i iznijeti sezonu - rekao je Bruno Marić kad smo ga pitali hoće li u završnici sezone uvesti strane suce na konferenciji za medije koja mu je bila posljednja kao šefu sudačke komisije.

No, Marićevom ostavkom Marijan Kustić i čelnici saveza odlučili su se za ozbiljan zaokret. Osnovali su povjerenstvo, koje nazivaju neovisnim, za detaljnu analizu suđenja i primjene VAR-a u HNL-u, zatražili da jednog od tri člana pošalje Uefin predsjednik Aleksander Čeferin, a sada su odlučili tri međusobna okršaja Rijeke, Hajduka i Dinama dati u ruke strancima. I to iz elitne Uefine skupine, dakle onima koji sude Ligu prvaka.

Još nisu objavili kojima, ali nameću se elitni suci s ovoga govornog područja: Irfan Peljto iz BiH, Slavko Vinčić iz Slovenije i Srđan Jovanović iz Srbije.

- Baš se osjećamo loše, prazno. Svi mi - pričaju nam hrvatski prvoligaški suci.

Edukacija VAR sudaca na prijateljskoj utakmici HNK Gorica i NK Hrvatski dragovoljac

Neki od njih su na isti način išli suditi utakmice u grčku, ciparsku, saudijsku... ligu, kažu da su ondje pritisci na suce puno veći nego kod nas i da ondje dobivaju jezive prijetnje, čak im i podmeću eksploziv pod automobil.

- Neka strani suci dođu pa tko god misli da je velika razlika u odnosu na nas, neka vide da nije! - govore nam naši suci.

Za te bi strance HNS trebao iskeširati puno više novca. Nagađa se, i 2500 do 3000 eura za glavnog suca! Dok hrvatski sudac za HNL utakmicu dobije 500 eura glavni, 280 pomoćni, 120 četvrti, 280 VAR sudac i 140 eura AVAR.

- Suce iz regije poznajemo i njima je neugodno jer osjećaju se kao da bi došli ovdje jer mi ne znamo svoj posao, a oni uopće tako ne misle. No, kod nas je stanje grozno, nikad u zadnjih 20-ak godina nije bilo ovako - zaključuju naši suci.

S izborom novog šefa sudaca HNS neće žuriti, ali lako je moguće da i tu funkciju preuzme stranac. Pa da doista, kako kažu naši suci, vidimo jesu li stranci doista toliko bolji...

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 131
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"