Sport

Komentari 97

Otkriveno: U Bakuu su bolesni igrali Brozović, Lovren, Rebić...

Otkriveno: U Bakuu su bolesni igrali Brozović, Lovren, Rebić...

Izbornik Zlatko Dalić kao ni ijedan igrač nisu uopće htjeli o tome govoriti. Nisu si htjeli tražiti alibi. Ali istinu je o utakmici u Azerbajdžanu ispričao liječnik dr. Bahtijarević

Gospon sudac, nemojte mojim dečkima davati karton ako slučajno nestanu s terena na koju minutu usred utakmice. Znate, imaju trčkalicu...

Tako se nekako Zlatko Dalić, uz asistenciju liječničke službe hrvatske reprezentacije, obratio sucu utakmice protiv Azerbajdžana. Jer na dan utakmice čak je 7-8 igrača dobilo virozu. Onu popraćenu proljevom.

- Ujutro se javio jedan, potom još jedan, pa dva sata prije utakmice njih nekoliko novih. Neki s povišenom temperaturom, svi s proljevom, neki učestalijim - otkrio je dr. Zoran Bahtijarević, pa naglasio:

- Drago mi je da izbornik Dalić nije to uopće spomenuo, da se ne stvara slika da traži alibi. I nema nikakve teorije zavjere da su se otrovali hranom, imali smo svoga kuhara, u vrhunskom hotelu, i ovdje ke riječ o klasičnoj jednodnevnoj virozi. Koja je, naravno, iscrpila igrače.

Sada je, dakle, puno lakše objašnjiv toliki pad u drugom poluvremenu u kiksu 1-1, ali i teže objašnjiva Dalićeva odluka da ne promijeni startnu postavu, te da obavi samo dvije zamjene, u 75. i 85. minuti!?

I premda liječnik takvo što ne smije otkriti, a Dalić i igrači odlučili su i vjerojatno se dogovorili ne pričati o tome - baš da se izbjegne teorija da si traže alibi - doznali smo neke od igrača koji su bili virozni. 

U takvom su stanju u prvih 11 bili Marcelo Brozović, Dejan Lovren, Ante Rebić, Karlo Bartolec i Borna Barišić. 

Najčitaniji članci