Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
35 komentara

Otto Barić jedini ima recept: Znam kako se ruši Fatih Terim

Bojim se terorizma. Ali zato se ne bojim Fatiha Terima i njegove Turske. Ne treba se bojati ni hrvatska reprezentacija. Pobijedit ćemo, uvjeren je bivši hrvatski izbornik Otto Barić

8172565
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
35 komentara

Ako postoji Hrvat od kojeg drhti Fatih Terim, onda je to Otto Barić. U sezoni 1997/98. aktualni turski izbornik, čovjek kojeg u Turskoj zovu Imperator, triput je igrao protiv Otta Barića i niti jednom nije pobijedio našeg bivšeg izbornika.

- Ja sam bio trener Fenerbahčea, a on velikog rivala Galatasaraya. Pobijedio sam ga dvaput, a jedanput je bilo neriješeno - počeo je Otto Barić.

Galatasaray je te godine imao megamomčad sa zvijezdama poput Hakana Süküra, Gheorgea Hagija, Gheorgea Popescua, Hakana Unsala. Jedine Barićeve zvijezde bili su Jay Jay Okocha i Elvir Bolić.

- Pobijedio sam ga u pripremnom susretu, a potom i u prvenstvu 3-1. I dobro sam ga upoznao u tim okršajima - kaže Herr Otto i nastavlja:

- Fatih Terim je pravi fanatik, borac... Ima željeznu ruku i tom rukom vodi momčad. Igrači ga obožavaju, respektiraju ga do neba. Terim drži sve konce u svakoj momčadi koju vodi. Kod njega nema hoću-neću, on odmah takve igrače eliminira iz momčadi. Tako je radio i te sezone u Galatasarayu. Čim vidi da mu netko kvari atmosferu, Terim ga odmah otpiše.

Fatih Terim morao je nakon utakmica protiv Fenerbahčea stisnuti ruku Ottu Bariću. I danas govori da je naša 82-godišnja legenda jedan od rijetkih trenera koji su ga nadigrali.

- Sreli smo se nekoliko godina poslije, na jednom Europskom prvenstvu. Razgovarali smo upravo o tim utakmicama. Išlo mi je protiv njega, ali Galatasaray je te godine imao puno jaču momčad i bili su prvaci - kaže Barić, koji, za razliku od ostalih, ne smatra da je Arda Turan “turski Maradona”.

- Ma neee... Ne znam zašto svi pričaju da njihova igra ovisi o Ardi Turanu. To je drugorazredni igrač kad je riječ o Barceloni. On je dobar, ali ništa više od toga. Pa mi imamo puno boljih. Nije on ni Zinedine Zidane ni Maradona. Dobar igrač i to je sve - kaže Barić.

Bivši je izbornik, uvijek to ističe, i veliki navijač Hrvatske, no unatoč tome Otto se neće odvažiti na put u Francusku.

- Moram vam prizati da se bojim ići u Francusku. Strah me da će se tamo nešto dogoditi, da će biti nečega što će nas sve skupa pogoditi. I to se jako bojim... Siguran sam da će Francuzi napraviti sve što je u njihovoj mogućnosti da se takvo nešto ne dogodi, no tamo prijeti velika opasnost.

Znači, teroristi su vam uspjeli usijati strah u kosti da ne pratite reprezentaciju.

- Da, bojim se terorizma. Ali zato se ne bojim Fatiha Terima i njegove Turske. Ne treba se bojati ni hrvatska reprezentacija. Pobijedit ćemo na otvorenju Eura, uvjeren sam u to - zaključio je Barić.

Kad je on bio na klupi naše reprezentacije, bilo je to na Euru 2004. u Portugalu, uzeli smo dva boda i otišli kući već nakon prvoga kruga.

- Ždrijeb nam je donio Engleze i Francuze, a takva skupina je jednostavno bila prejaka za nas - kaže Otto Barić.

Ovaj put je lakša, drugi krug mora nam biti imperativ.

Naši partneri pišu
Message