Obavijesti

Sport

Komentari 3

Ovo je kao 98': Dalić kao Ćiro dovodi Vatrene u Bjelovar...

Ovo je kao 98': Dalić kao Ćiro dovodi Vatrene u Bjelovar...
6

To nije samo san, to je događaj koji ću prepričavati svojim unucima, jer sam doživio nešto što prije par tjedana nisam mogao ni sanjati, rekao je kapetan NK Bjelovara Hrvoje Trupac...

VIDEO

Posljednjih dva i pol tjedna Bjelovar trese nogometna groznica, jer u povodu 110. rođendana jednog od najstarijih klubova u Hrvatskoj, dolaze u goste Modrić i društvo.

To će nakon velikog uspjeha na Svjetskom prvenstvu biti prvi domaći nastup „srebrnih“ u zemlji. To je ujedno i ponavljanje priče iz 1998. kada su Ćirini Vatreni prije pohoda na srebro u Francuskoj gostovali upravo u Bjelovaru.

Travnjak je spreman za Vatrene

Gotovo svaka travka na terenu je pomno pregledana. Uz zalijevanje i košnju, prilikom obilaska terena dan uoči utakmice on je u sjajnom stanju.

Tome doprinosi i to što trećeligaš NK Bjelovar zadnji tjedan ne izlazi na teren kako bi on „uglancan“ poput parketa dočekao Dalićeve izabranike, koji će nakon svjetskog srebra iz Rusije prvu utakmicu u zemlji odigrati protiv NK Bjelovara, koji dan kasnije slavi ravnih 110 godina postojanja. 

Najmlađi predsjednik u povijesti Bjelovara, Josip Juraj Tominac, i sam donedavno igrač seniorskog sastava, pršti od ponosa što će nogometni „starac“ s Logora, kako se popularno zove stadion u utorak s veliko radošću dočekati najdražeg gosta.

Tominac naglašava kako je doista rijetka prilika, ili bolje rečeno povijesna da će Bjelovarčani pljeskom pozdraviti momčad koja je oduševila nogometni svijet i postala vice prvak. 

Kapetan NK Bjelovara, Hrvoje Trupac (31) koji će zajedno s Lukom Modrićem na teren izvesti ekipu nam je rekao kako ne može vjerovati da će imati čast da izmjeni zastavice s najboljim igračem svijeta, Lukom Modrićem.

- To nije samo san, to je događaj koji ću prepričavati svojim unucima, jer sam doživio nešto što prije par tjedana nisam mogao ni sanjati - rekao je kapetan Bjelovara. Trener Alen Mrzlečki nam je rekao da će na teren poslati svih 22 igrača, jer se rijetko kojem klubu, a kamoli igraču pruža takva prilika. Najavljuje da će igrati više nego fer i korektno. 

Ponavlja se 1998.

Fer i korektno su igrali i prije 20 godina igrači NK Bjelovara pred odlazak u Francusku. Jedan od njih koji je često vodio dvoboje s „kockastom“ desetkom, Zvone Bobanom, bio je Zvonko Tot.

- Izbornik tadašnjih vatrenih, Miroslav Ćiro Blažević, prije utakmice ušao u svlačionicu i kazao nam da igramo korektno. I da nas nije upozorio mi bi više pazili na protivničke nego na vlastite noge - prisjeća se Zvonko Tot.

Bjelovar ima posebnu ulogu u našem nogometu. Reprezentacija koja je u Francuskoj 1998 osvojila broncu uoči puta bila je gost NK Bjelovara, a ova Dalićeva, srebrna također dolazi u Bilogoru. Izgleda da svi putevi prema vrhu svjetskog nogometa vode kroz grad udaljen 70 km od Zagreba.

Još jedna poveznica između reprezentacije i Bjelovara je legendarni Silvio Marić koji je svoju karijeru započeo upravo u dresu Bjelovara, da bi kasnije ostavio trag i u reprezentaciji.

Bit će to sigurno prava nogometna fešta u Bjelovaru koja će namamiti tisuće gledatelja željnih reprezentacije.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu