Sport

Komentari 50

Ovo je 'ljepotan' koji je vrijeđao Vidu: 'On ponižava sportaše'

Ovo je 'ljepotan' koji je vrijeđao Vidu: 'On ponižava sportaše'

U Nizozemskoj je poznat po svom jedinstvenom, tj. drskom i originalnom stilu komentiranja, a ako taj isti uključuje vrijeđanje, onda više ne zaslužuje biti u komentatorskoj kabini s mikrofonom i slušalicama

Vida inače ne smije igrati u ovom terminu jer je previše ružan, a sada djeca gledaju televiziju. Bešiktaš je zbog toga morao platiti i tražiti posebnu dozvolu da Vida igra.

Rekao je to usred prijenosa utakmice Bešiktaša i Ajaxa Sierd de Vos (62), nizozemski komentator koji je na gnjusan način izvrijeđao Domagoja Vidu na temelju njegovog izgleda.

Pa da De Vosa najprije upoznate fizički:

Dakle, to je ljepotan koji je našao vrijeđati druge. U Nizozemskoj je poznat po svom jedinstvenom, tj. drskom i originalnom stilu komentiranja, a ako taj isti uključuje ovakvo što, onda više ne zaslužuje biti u komentatorskoj kabini s mikrofonom i slušalicama.

A iste je nosio radeći za RTL, Canal+, Sport1, TROS i tako dalje. Tu svoju "unikatnost" iskazao je na Olimpijskim igrama 1992. kada je Ellen van Langen osvojila zlato na 800 metara, a on je poljubio u obraz i dao joj mobitel da se javi kući.

U prijateljskoj utakmici između paraolimpijske nogometne reprezentacije 1992. i novinara Studio Sporta također se uspio istaknuti kasneći na svoju utakmicu zbog osobne ozljede. Razlog je bio - promet.

U svojim prijenosima, osim vrijeđanja, često zna jasno prikazati klubove koji mu nisu dragi, koristiti bez pardona izraze kao što je "kukavica", komentirati stvari iz privatnog života sportaša, savjetovati nekakav dobar restoran, posebno u Španjolskoj ligi, a veliki je fan Atletico Madrida.

Novinar Johan Derksen jednom je De Vosov stil opisao kao "ponižavajući", kao "prezir prema gledatelju" te da mu nije jasno kako se "može ispljunuti toliko gluposti u 20 minuta" smatrajući da bi komentator jednostavno trebao opisati ono što se događa. A upravo je jedan Derksenov članak još 2002. godine lansirao De Vosa u novinarsku i komentatorsku orbitu opisavši ga kao fenomena...

Najčitaniji članci