Obavijesti

Sport

Komentari 19

'Ovo s curama podsjeća me na Portugal. Mogu sve i do finala!'

'Ovo s curama podsjeća me na Portugal. Mogu sve i do finala!'

Koja je tajna? Ekipa se homogenizirala nakon tih otkaza uoči početka priprema, cure su pogodile kemiju. Imaju zajedništvo, borbenost. Ma sto se puta pokazalo da to zajedništvo donosi ovakve rezultate, rekao je Hrvoje Horvat

VIDEO

Gleda se, kako ne, ženski Euro i čuda koja rade naše rukometašice i u muškoj reprezentaciji. Pa im se Domagoj Duvnjak odmah javi u svlačionici gdje se opet treslo nakon Rumunjske. Falilo je toga, ali nije falilo lijepih i optimističnih riječi iz trenerskog kuta na ovu bajku u Koldingu.

- Svaka čast djevojkama, nadam se da su spremne za još toga. Štoviše, ovo me sve podsjeća na onaj Portugal 2003. kada su rukometaši senzacionalno osvojili zlato - kaže Hrvoje Horvat (42), trener našičkog Nexea i pomoćnik Line Červara.

POGLEDAJTE VIDEO: Duvnjak se javio rukometašicama

Pokretanje videa...

Duvnjak zove rukometašice 01:29

Da, makar realnost i dalje kaže da će teško identično završiti, ono što Hrvatice rade zadnjih tjedan dana u Danskoj, baš nalikuje portugalskoj priči kada su se rukometaši, samo godinu dana nakon što su bili zadnji na Euru u Švedskoj, popeli na krov svijeta. Tada su priča niotkud postali Balić, Lacković, Metličić, Džomba, Kaleb, Šola, sada Mičijević, Kalaus, Krsnik, Blažević, Debelić, Ježić, Pijević... 

'Ovo su cure koje imaju dušu, ovo su cure koje imaju srce...'
'Ovo su cure koje imaju dušu, ovo su cure koje imaju srce...'
Evo što našim rukometašicama treba za polufinale Eura...
Evo što našim rukometašicama treba za polufinale Eura...

- Koja je tajna? Ekipa se homogenizirala nakon tih otkaza uoči početka priprema, cure su pogodile kemiju. Imaju zajedništvo, borbenost. Ma sto se puta pokazalo da to zajedništvo donosi ovakve rezultate.

Croatia vs Romania

Rezultat koji bi se mogao pretvoriti u najbolji u povijesti ženskog rukometa jer nikada nismo igrali polufinale velikog natjecanja. A sada, nakon pobjede nad Rumunjskom koju smo uništili ludom serijom 10-1, tako smo blizu.

- To je to. I kad se dogode crne rupe, loš dan, ekipa to kolektivno izgura, bez obzira što ne krene prema planovima. Kada dobiješ krila i samopouzdanje, tada si najopasniji. Golmanica počne braniti, krila zabijati, netko se istakne, protiv Nizozemske Kalaus, jučer Blažević. Ne bih gledao što će drugi napraviti jer dok naše cure ovako stoje na terenu i pršte zajedništvom, bit će ih teško pobijediti.

Nexe i Motor Zaporožje sastali se u 8. kolu SEHA lige

I Norvežankama u subotu?

- Dobro, tu će možda biti malo i taktiziranja jer ćemo tek dobiti jasniju sliku nakon što svoje odigraju Njemice i Mađarice. Mislim da je dobro što je sada Norveška u našem dijelu jer igra na visokoj razini, nedostižnoj za druge koji su inferiorniji. Mislim da naše imaju šanse čak i za finale - završio je Horvat.

Jako optimistično, i to nam se sviđa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići