Obavijesti

Sport

Komentari 85

‘Ovu državu boli briga za sve nas šampione s OI-a u Riju...’

‘Ovu državu boli briga za sve nas šampione s OI-a u Riju...’
1

TOČNO GODINU DANA Za većinu od naših deset medaljaša ništa se nije promijenilo nakon Rija. Političari se slikaju pored njih i onda ih - zaborave

VIDEO

Prošla je točno godina dana od Igara u Riju, naših najuspješnijih i najtrofejnijih u povijesti. Ali zapravo je trebalo puno manje, svega nekoliko mjeseci da se zaboravi deset medalja, sva zlata, srebra i bronce koje su donijeli jedriličari, veslači, boksači.

- Država i krovne sportske institucije jednostavno nemaju pravi odnos prema nama vrhunskim sportašima. Neću ulaziti u dublje analize, ali i dalje nas medaljaše nitko ne šljivi - kaže Filip Hrgović, naš brončani teškaš iz Rija.

Upomoć mu je priskočio Grad Zagreb.

- Milan Bandić obećao je u mojem kvartu izgraditi mali sportski centar u kojemu ću imati sve što mi treba. Zasad je sve još uvijek samo obećanje, no ipak su se pokrenule prve radnje - kaže Filip.

Nekako najmanje problema imaju atletičarke Sandra Perković i Sara Kolak jer pobjeda samo na jednom mitingu Dijamantne lige donosi, recimo, 10.000 dolara.

S druge, pak, strane jedriličari se muče. Prošla je godina dana, a Šime Fantela i Igor Marenić od stana kojeg im je trebao pokloniti grad Zadar imaju tek - obećanje.

Da ne govorimo o tome da više uopće ne jedre skupa...

- Rekli su nam da za ovu godine nema novca u budžetu, no novi gradonačelnik nam je rekao da će obećanje sigurno biti ispunjeno - istaknuo je Fantela.

Veslač Damir Martin ne traži puno, no ima jedna sitnica:

- Ma, volio bih imati vlastiti kombi, da ne ovisim o drugima...

Zlatnome u trapu Josipu Glasnoviću obećali su posao u vojsci ili policiji. No, pogađate, ništa od toga...

- Do danas se ništa po tom pitanju nije dogodilo, država nije ispunila obećanje. Moram reći da sam jako razočaran. Meni bi taj posao dobro došao da konačno imam sigurnost - kaže Glasnović pa dodaje:

- Milan Bandić mi je sa Streljačkom udrugom Zagreb našao posao voditelja civilnog strelišta na Vrapčanskom potoku - kaže Josip.

Razočarani su naši šampioni, ne da se to skriti. Državu zbilja nije briga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani