Obavijesti

Sport

Komentari 196

Pazi, Rijeka gazi! Nije pokazala nikakve slabosti protiv Cibalije

Pazi, Rijeka gazi! Nije pokazala nikakve slabosti protiv Cibalije
6

RIJEKA ŠAMPIONSKI Rijeka nije napravila krivi korak u Vinkovcima. Već poslije prvog poluvremena imali su vodstvo 3-0 na poluvremenu čime su pokazali spremnost uoči velikog derbija na Rujevici idućeg vikenda...

VIDEO

Tamo gdje su prethodne jeseni napravili krivi korak, Kekovi izabranici pokazali su kako uče na greškama. Rijeka je rutinski odradila gostovanje kod davljenika Cibalije.

U Vinkovcima je sve bilo gotovo poslije prvog poluvremena, a domaći su uspijevali parirati nešto više od pola sata igre.

Završilo je 0-3 golovima Bradarića, Andrijaševića i Gorgona.

SASTAVI:

Cibalia: Matković; Žderić, Zgrablić, Romić, Čuljak; Muženjak, Matija Mišić, Frane Vitaić; Baša, Petar Mišić; Mastelić

Rijeka: Prskalo; Ristovski, Župarić, Elez, Žuta; Bradarić, Josip Mišić; Vešović, Andrijašević, Gorgon; Gavranović

Ova utakmica dala je dva debitanta. Prvi je domaći trener Mladen Bartolović koji je klupu slavonskog prvoligaša preuzeo prije nekoliko dana, a drugi, također domaći dečko - Dario Župarić.

Stoper koji je ove zime pristigao u Rijeku iz talijanske Pescare, bivši je igrač Cibalije.

Za domaće prvi problemi dogodili su se u 11. minuti. Točnije, za njihovog ponajboljeg pojedinca, golmana Mladena Matkovića.

Nokautirani Matković kumovao porazu Cibalije

Ubačaj s desne strane Andrijaševića stigao je na peterac gdje je Matković dobro intervenirao, ali u padu ga je zahvatio Gorgon. Domaćem golmanu pružala se pomoć, a prekid je trajao dvije minute. To je, ispostavit će se, ostavilo traga na njemu.

Poslije nekoliko polušansi s obje strane, Rijeka je povela u 34. minuti preko Filipa Bradarića. Ovo je bio njegov drugi gol u sezoni čime je zapravo nadmašio sam sebe, budući da je od 2012. zabijao svake sezone po jedan! Asistirao mu je Gorgon s desne strane, a nespretne intervencije Matkovića i vinkovačke obrane morale su biti kažnjene.

Devet minuta poslije, Rijeka podebljava vodstvo. Franko Andrijašević zabija te se izjednačuje s Ejupijem na vrhu ljestvice strijelaca (12). Krasno je primio loptu i zakucao u bliži Matkovićev kut, a lijepo ga je uposlio Marko Vešović. Tu su domaći posve izgubili kompas što se manifestiralo golom Alexandra Gorgona u 45. minuti.

Žuta otpao za Dinamo zbog kartona

Opalio je izvana, s nekih dvadesetak metara i išlo je to točno na paradu Mladenu Matkoviću. No, domaći je golman opet loše intervenirao i lopta mu je prošla kroz ruke i ušla u mrežu.

Lijevi bek Rijeke Leonard Žuta zaradio je žuti karton koji će ga eliminirati iz utakmice protiv Dinama iduće kolo na Rujevici. Nije baš da Kek obiluje velebnim rješenjima na toj poziciji.

Drugo poluvrijeme bilo je nižeg tempa bez ikakvih opasnih događanja na obje strane. Kek je vadio iz igre Gorgona i Vešovića kako bi ih spasio trećeg žutog kartona i sačuvao za Dinamo na Rujevici idućeg vikenda.

Bartolović gura domaće dečke

S druge strane, njegov kolega Mladen Bartolović priliku je dao mladim dečkima iz Cibalijine škole, golmanu Zvonimiru Šubariću i napadaču Marku Mlakiću.

Upravo zbog izostavljanja potonjeg često je kritiziran bivši trener Peter Pacult, budući da Ultrasi smatraju kako domaći dečki zaslužuju puno više minuta od stranaca upitne kvalitete. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 196
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići