Obavijesti

Sport

Komentari 5

Özil: Cristiano je pristojan, a Jose je doista The Special One

Özil: Cristiano je pristojan, a Jose je doista The Special One
1

"Cristiano je svjetska klasa, jako je napredovao zadnjih godina. Momčad ga uvijek treba. Inače je vrlo ljubazan i pristojan. Na terenu svaki puta ide maksimalno"

VIDEO

U intervjuu za njemački nogometni portal Transfermarkt, njemački 22-godišnji reprezentativac i ofenzivni veznjak Real Madrida Mesut Özil govorio je o svojoj prilagodbi na ''kraljevski klub'', o Zinedineu Zidaneu, Cristianu Ronaldu, Michaelu Ballacku i Joseu Mourinhu...

Za početak, prokomentirao je svoju prvu sezonu u Real Madridu, kojem je pristupio minulog ljeta iz Werdera uz odštetu od 15 milijuna eura.

- Stvari se za mene dobro razvijaju, iako još uvijek ništa nisam postigao. No, očigledno je da sam na pravom putu. Došao sam u Real napredovati kao nogometaš i osvajati trofeje. Drago mi je da uživam trenerovo povjerenje, pa mogu igrati slobodno, bez pritiska. Kada sam se preselio u ovaj klub, znao sam kakvu sam dobru stvar napravio za razvijanje svog potencijala. No, radio sam vrlo teško i naporno za ostvarenje tog cilja.

Šteta što je Kaka ozlijeđen, ali to je vama pružilo još veću šansu da se nametnete u momčadi.

- Meni je jako žao što je Kaka ozlijeđen. U onom kratkom razdoblju smo dokazali da možemo igrati zajedno u momčadi. Naravno, uvijek je trenerova posljednja po pitanju odabira sastava. Ja se na svakom treningu moram dokazivati, što i činim.

Vas su često uspoređivali sa Zinedineom Zidaneom, ali ste govorili da morate još puno raditi i napredovati kako biste se dokazali. Jeste li vi sličan tip igrača kao Zidane?

- On je moj uzor. U mojim očima je uvijek bio perfektni igrač. Moj cilj je konstantni napredak, a na ostalima je da sude o mojoj kvaliteti.

Možete li jednog dana osvojiti Zlatnu loptu?

- Kao prvo, mislim da je puno važnije igrati u uspješnoj momčadi i osvajati trofeje. Ukoliko pritom stignu i individualna priznanja, svaki nogometaš će ih radosno dočekati.

Jednom ste izjavili: ''Za mene je Jose Mourinho najbolji trener na svijetu, želim igrati u momčadi koju on vodi''. Što vas je Mourinho naučio?

- Za mene on doista i jest najbolji trener na svijetu. Svi smo vidjeli koliko je puno trofeja osvojio zadnjih godina. Meni je važno da mogu raditi i trenirati pod njegovim vodstvom. Ponosan sam na to. Pod njegovom palicom svi igrači napreduju.

Je li on doista ''The Special One'' (poseban)?

- Da, definitvno je.

Igrate zajedno sa Cristianom Ronaldom. Što mislite o njemu?

- Svjetska klasa, jako je napredovao zadnjih godina. Momčad ga uvijek treba. Inače je vrlo ljubazan i pristojan. Na terenu svaki puta ide maksimalno i daje sve od sebe. Vrlo je ambiciozan i uvijek želi pobijediti, čak i kada igramo na treningu. Zadovoljstvo je igrati s takvim igračem.

Njemačka je odigrala odlično Svjetsko prvenstvo, ali je opet izgubila od Španjolske. Hoće li sljedeće Europsko prvenstvo biti prilika za revanš?

- Imamo odlična iskustva s Mundijala. No, jasno je da je Španjolska bila puno bolja od nas u polufinalu. Znamo da imamo puno potencijala na Europskom prvenstvu. Mi i dalje napredujemo kao momčad, sve smo robusniji. Ukoliko se opet sastanemo sa Španjolskom, izgledi će biti 50-50.

Ima li još uvijek mjesta za Michaela Ballacka u reprezentaciji?

- To je pitanje za izbornika. Meni je Ballack puno pomogao od mog prvog nastupa za reprezentaciju. Puno je razgovarao sa mnom i podržavao me na terenu. Stvarno mi je pomogao i na tome sam mu zahvalan.

Osjećate li se ugodno kao multikulturni simbol?

- Aspolutno. Moji roditelji su došli iz Turske, ja sam rođen u Njemačkoj. Drago mi je što poznajem obje kulture. Pozitivni aspekti jedne i druge omogućili su mi život lakšim u Madridu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu