Sport

Komentari 2

Ozljeda hrvatskog karate kida: Imam smeđi pojas, želim i crni

Ozljeda hrvatskog karate kida: Imam smeđi pojas, želim i crni

Plock je poljski Sisak, ima rafineriju. Ima i Advent, ali ne kao što je ovaj u Zagrebu, rekao nam je s osmijehom Lovro Mihić, koji je zbog puknuća ligamenata desne noge otpao za rukometni Euro

Manuel Štrlek i David Mandić trebali su biti zicer za dvije pozicije lijevog krila. Nakon Štrlekovog "ne" Lini Červaru zicer su postali Mandić i Lovro Mihić (25), ali ni ta kombinacija neće u Graz. Još u ponedjeljak oko podneva Miha je bio nasmijan, kako i ne bi kada igra dobro u Wisli, igra puno i među konkurencijom koju su mu još činili Ravnić i Jelinić trebao je biti logičan izbor za treće veliko natjecanje nakon Francuske 2017. i Hrvatske godinu kasnije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Međutim, istu je večer završio s gipsom na nozi nakon jednog krivog doskoka na prvom treningu. I dalje nasmijan, ali izgubljen za Euro. U konkurenciji su ostali David Mandić, Valentino Ravnić i Marin Jelinić. Dvojica će u Graz.

- Rekao bih da je još sve otvoreno. Štrlek je vrhunsko krilo koje će biti teško nadomjestiti, krilo koje je u zadnjih 10 godina nosilo sva prvenstva. Ispred nas četvorice trebala je biti velika borba, pa tko se izbori. Sada su trojica.

U Plocku naš Zagrepčanin igra već četvrtu sezonu. Nekako Hrvati dolaze tamo i odlaze, ali on ostaje.

- Da, puno nas je iz Hrvatske (Matulić, Sulić, Šušnja trenutno nap. a.) i s ovih prostora prošlo i prati nas dobar glas. Svatko se može dobro osjećati, lijepa je atmosfera.

Popravljate li ju dodatno hrvatskim večerima u Poljskoj?

- Ne, ali družimo se često. Blizu živimo, pa idemo na kavu, ručak... Svakodnevno smo zajedno izvan terena.

I što nudi Plock izvan?

- Kaže moj prijatelj da je to poljski Sisak, ha, ha. Ima rafineriju, a grad je otprilike kao Rijeka s malo više od 100 tisuća ljudi. Zanimljiv je, ne može se čovjek žaliti, imamo sve.

I Advent?

 - Da, ali ne kao što je ovaj u Zagrebu.

Iako stasom i neće zastrašiti, Miha hoće glasom. Ima odlike vođe, podviknut će bez obzira bilo to na starije ili mlađe, ali ima i izvanredne motoričke sposobnosti. Za to je zaslužan...

- Karate! Imam smeđi pojas, trenirao sam od četvrte godine pa sve do osmog razreda i to mi je sigurno dalo dosta na motoričkom planu. Planiram li ići po crni? Zasad i ne, ali možda se jednom vratim i položim, čisto zbog osjećaja.

Naš je govorio da će naš Karate Kid put Graza. Nažalost...

Najčitaniji članci