Obavijesti

Sport

Komentari 44

Pa i dalje ignorirajte pravila: Turska ostaje bez finala LP-a?

Pa i dalje ignorirajte pravila: Turska ostaje bez finala LP-a?
1

U opasnosti je zbog turskih radnji bilo i jučerašnje odigravanje utakmice u Parizu koja je završena bez pobjednika 1-1, a i tu su Turci gol proslavili na isti način kao i u petak

VIDEO

Premda UEFA izričito zabranjuje svake poruke političkih i vjerskih konotacija, turski nogometaši na pravila su oglušili na utakmicama s Albanijom i Francuskom.

Pokretanje videa...

02:04

Još u petak proslavili su pobjednički gol Albaniji salutiravši poput vojnika i time izrazili podršku turskoj ofenzivi protiv Kurda u Siriji koja je već više stotina ljudi koštala života, dok se pretpostavlja da je u prvih 36 sati od početka vojne akcije Turske raseljeno oko 60.000 ljudi.

- Uz našu smo herojsku vojsku, naše molitve su s vama - objavio je na Instagramu turski nogometaš Cenk Sahin.

Francuzi jasni: Ne želimo igrati s neprijateljima iz Turske!
Francuzi jasni:  Ne želimo igrati s neprijateljima iz Turske!

I momentalno dobio otkaz u njemačkom drugoligašu St. Pauliju. Navijači tog kluba poslali su otvoreno pismo u kojem su od kluba tražili da se Sahinu odmah uruči otkaz istaknuvši da je i "izražavao svoj nacionalizam i prijezir prema kurdskom narodu".

- Nakon razgovora kluba i igrača donijeli smo odluku da Cenk Sahin bude oslobođen svih obaveza prema našem klubu. Bez ikakve rasprave i bez ikakve sumnje odbacujemo vojne akcije. Oni i njihova solidarnost u osnovi proturječe našim vrijednostima - stoji u pojašnjenju kluba. 

U opasnosti je zbog turskih radnji bilo i jučerašnje odigravanje utakmice u Parizu koja je završena bez pobjednika 1-1, a i tu su Turci gol proslavili na isti način kao i u petak.

Osim što će ih UEFA sasvim sigurno kazniti, postoji, naime, mogućnost da Istanbul ostane bez domaćinstva finala Lige prvaka sljedeće godine na Ataturku koji prima 76.000 gledatelja. Taj stadion bio je domaćin onog epskog finala iz 2005. kada je Liverpool nadoknadio zaostatak od 0-3 s poluvremena i nakon izvođenja jedanaesteraca pobijedio Milan.

- Napravit ćemo svoje s punim poštovanjem prema autonomiji i nezavisnosti sporta, ali mi ne možemo zamijeniti UN, EU, SAD, diplomate, ambasadore i ostale političke institucije. UEFA će sigurno razgovarati o finalu Lige prvaka i ukoliko bude problema Istanbul bi mogao ostati bez domaćinstva finalne utakmice - rekao je dopredsjednik UEFA-e Michele Uva.

U svakom slučaju, neće se izvući nekažnjeno.

Pokretanje videa...

00:49

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe