Obavijesti

Sport

Komentari 36

Pa on nije s ovog svijeta: Dončić s 'jednom nogom' i sa sirenom srušio Clipperse u produžetku!

Pa on nije s ovog svijeta: Dončić s 'jednom nogom'  i sa sirenom srušio Clipperse u produžetku!

Tri i pol sekunde prije kraja produžetka Dončić je ostao s Reggiejem Jacksonom i stavio tricu za izjednačenje u seriji na 2-2. Bio mu je to 43. koš, uz 17 skokova i 13 asistencija. Ivica Zubac zabio je 15

VIDEO

Bio je upitan sve do samog početka. A onda, otprilike tri sata kasnije, Luka Dončić bio je - Luka Dončić.

- Ovaj momak ima talent za dramu. Živi za takve trenutke.

POGLEDAJTE VIDEO: Ivica Zubac uči svoju djevojku

Pokretanje videa...

Kako zakucava Zupčeva djevojka 00:36

Rekao je to Dallasov trener Rick Carlisle koji je u produžetku uspio za tri i pol sekunde nacrtati akciju u kojoj je na Dončiću ostao Reggie Jackson, a ne Kawhi Leonard, a Slovenac laganom step-back tricom sa zvukom sirene izjednačio seriju s Clippersima (135-133) na 2-2.

- Ovo je jedan od najboljih trenutaka u karijeri. Nešto posebno - tražio je riječi Dončić koji je bolnog gležnja, koji je ozlijedio u trećoj utakmici, često i šepajući tijekom igre, izbrojao do 43 koša, 17 skokova i 13 asistencija. Čudesno.

- Veliki igrači donose velike odluke. A on je veliki igrač. Već je to dokazao - hvalio je svog suigrača i Trey Burke.

Pljesak više Dončić i Dallas zaslužuju jer su se vratili iz minusa od 21 koša, što je najveći zaostatak koji je Dallas u povijesti franšize u doigravanju pretvorio u pobjedu. I sve to bez pomoći Kristapsa Porzingisa kojemu koljeno nije dalo na parket. Da Latvijac nije u prvoj utakmici isključen, danas bi možda Mavericksi vodili 3-1... 

Dončić se ozlijedio, Zubac jako pomogao Leonardu. Clippersi su opet u vodstvu protiv Dallasa
Dončić se ozlijedio, Zubac jako pomogao Leonardu. Clippersi su opet u vodstvu protiv Dallasa

Međutim, i Paul George, koji je nastavio šutirati s mizernim uspjehom, ima svoje viđenje.

- Da sam pogađao šuteve, serija bi bila vjerojatno drugačija. No i oni zaslužuju kredit - rekao je George koji je u posljednje tri utakmice pogodio 10 šuteva od 49. U ovoj, u kojoj je Ivica Zubac opet zabio 15, pak, tri od 14.

Kawhi Leonard (32 koša) ovaj put nije izvukao Clipperse premda je u zadnjem napadu osnovnog vremena imao loptu i šut za pobjedu iako je Lou Williams (36 koševa) bio čak i vrući. Morris je, pak, deset sekundi prije kraja pogodio tricu za 133-132, no radost je trajala dok Dončić nije uzeo loptu i postao najmlađi igrač koji je u doigravanju ostvario triple-double s više od 40 koševa i uz Magica Johnsona jedini s dva u prve četiri utakmice doigravanja u karijeri.

- Čim smo vidjeli da će igrati, znali smo da slijedi nešto posebno - kazao je Seth Curry kojeg je cijela obitelj Curry gledala i bila dio malobrojne virtualne publike u dvorani.

NBA: Playoffs-Los Angeles Clippers at Dallas Mavericks

I dok se više nitko ne usudi prognozirati što će se dogoditi u ovoj seriji s ovakvim Dončićem, one Toronta i Brooklyna te Bostona i Philadelphije završile su u četiri utakmice. Za prvu očekivano jer ovakav Brooklyn bez više od pola momčadi nije imao što tražiti protiv branitelja naslova, pa je za kraj primio 150 koševa. Klupa Raptorsa zabila je 100 koševa (!), najviše otkad se i to počelo bilježiti od 1970./1971.

Joel Embiid, pak, unatoč svim nastojanjima i vjeri nije uspio izbjeći metlu zajedno sa 76ersima koji ni Bostonu bez Gordona Haywarda nisu mogli ništa. Kemba Walker (32 koša) odigrao je najbolju utakmicu u Orlandu i prvi put u karijeri prošao prvu rundu doigravanja.

- Zato sam došao u Boston - kazao je nakon četvrte pobjede 110-106.

A razlog zbog kojeg Utah ima 3-1 protiv Denvera zove se Donovan Mitchell. Jazzeri su dobili i treću u nizu protiv Nuggetsa (129-127) zahvaljujući 51 košu svog najboljeg igrača.

- Volim slušati toliko negativnih komentara o sebi, da nisam timski igrač. No to je samo meni dodatno gorivo - rekao je Mitchell koji je u prvoj utakmici, koju je Utah izgubila, stavio 57.

Međutim, tada nije vrijedilo, baš kao ovaj puta okruglih 50 Jamalu Murrayju, no barem je postao rekorder Denverove franšize u doigravanju...

NBA, doigravanje:

Brooklyn - Toronto 122-150 (LeVert 35 - Powell 29), 0-4
Utah - Denver 129-127 (Mitchell 51 - Murray 50), 3-1
Dallas - LA Clippers 135-133 (Dončić 43 - Williams 36), 2-2
Philadelphia - Boston 106-110 (Embiid 30 - Walker 32), 0-4

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'
IZNERVIRAO GA

VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'

Možete mi se rugati s 200 metara, ali gadosti mi u facu nećete govoriti. Iz Rusije sam, za mene je to automatski. Molim vas, nemojte ni pokušavati jer ćete završiti u bolnici, a ja u američkom zatvoru, rekao je borac